4 model kereta paling penting keluaran 2020, Perodua Myvi Style dan banyak lagi!

Tahun 2020 memang sucks sikit disebabkan pandemik, tapi tak apa. Ada sebab untuk bergembira kerana tahun ini pembuat-pembuat kereta kegemaran anda tengah bersiap siaga untuk memperkenalkan barisan model-model terbaharu mereka.

Perodua Bezza 2020 merasmikan pembukaan tirai 2020 pada awal bulan Januari, diikuti pula oleh Volkswagen Passat yang terbaru, BMW X1, BMW 320iMazda CX-30 dan Proton X70 CKD 2020.

Takkan tu je? Jangan risau, banyak lagi ni!

Nissan Almera 2020

Nissan Almera kini lebih cantik, lebih mengancam dari dulu

Nissan Almera serba baru yang akan datang adalah model penting bagi Nissan Malaysia setelah sekian lama syarikat itu tidak mengeluarkan model baru.

Kit badan yang ranggi lagi bergaya, sesuai sangat untuk kaki racing

Inilah dia Almera baru yang membuat debut rantauannya di Thailand pada November tahun lepas, memaparkan enjin petrol 1.0 liter turbocharged 3 silinder serba baru.

Setelah pelancaran ini, kita belum tahu lagi bila enjin turbocharged baru ini akan sampai ke tanah air kita kerana enjin tersebut adalah solusi bagi Nissan untuk mematuhi skim Thai Eco Car Phase 2.

Kami rasakan yang enjin naturally-aspirated 1.5 liter dengan 4 silinder yang lebih jimat kos barangkali akan dipadatkan pada unit yang akan dipasang di Malaysia.

Perodua Myvi Style 2020

Walaupun gambar ini hanyalah imej rendering, tapi ia boleh berikan anda gambaran tentang rupa sebenar Myvi terbaru nanti.

Kejutan dari Perodua nanti adalah keluaran Perodua Myvi Style – terangkat beb!

Kita boleh jangkakan yang Myvi Style ini nanti akan dapat rawatan yang sama dengan Axia Style, termasuklah rekaan dan stailing seakan-akan SUV di bahagian luar dan dalam kereta.

Merujuk kepada sumber-sumber berkaitan, Myvi Style terbaru ini dijangka akan didatangkan dengan enjin petrol Dual VVT-i 1.5 liter 4 silinder yang sama.

Perodua D55L SUV 2020

Dirancang untuk menjadi model Perodua yang sulungkali dibina atas Daihatsu New Global Architecture (DNGA), Perodua D55L dijangka untuk sampai di ruang-ruang pameran hujung tahun ini.

Selain daripada platform DNGA terbarunya, Perodua D55L ini juga dikatakan untuk memaparkan enjin turbocharged 1.0 liter dengan 3 silinder serba baru dan dipadankan pula dengan transmisi automatik jenis CVT.

Oleh itu, Perodua D55L ini bukanlah saingan terus kepada Proton X50 yang akan dilancarkan nanti, seperti yang dibincangkan disini.

Proton X50 2020

Kami dah pandu Geely Binyue, dah hampir-hampir nak jatuh cinta…

Inilah dia, model yang paling ditunggu-tunggu tahun ini… dan kami faham kenapa.

Kalau anda suka dalaman Proton X70, anda juga akan suka dengan bahagian dalaman Binyue. Memang best..

Proton X70 telah mengukuhkan penerimaan rakyat Malaysia terhadap produk Geely, dan respon yang kami dapat setakat ini rata-rata positif semuanya. Jika semuanya ngam, X50 dari Geely Binyue ini akan mampu mengekalkan momentum Proton di pasaran.

Kami telah cuba memandu uji Geely Binyue di China dan kami rasakan yang ia adalah model yang sangat kompeten.

Berdasarkan semua info yang ada setakat ini, garis masa sebenar untuk pelancaran kereta-kereta diatas masih tertakluk pada perubahan mengikut cara pengiraan baru OMV (Open Market Value) oleh kerajaan.

    Channel:
Ikuti laman sosial kami:
Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, ...

Continue Reading
Ad

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

pengguna membeli kereta idaman
Tambah kereta anda

Naik taraf

Nissan Almera

Kereta Terpakai Yang Berkait

175-point inspection

1-year warranty

fixed price, no hidden fees

5-day money-back guarantee

2020 Toyota Vios G 1.5

RM 76,900
RM 843/mo

16,118 km

2.5 tahun

Melaka

Lihat Tawaran Januari

2021 Toyota Yaris G 1.5

RM 79,400
RM 870/mo

11,840 km

1.5 tahun

Johor Bharu

Lihat Tawaran Januari

2017 Perodua Myvi H 1.5

RM 47,400
RM 519/mo

18,222 km

5.5 tahun

Kuantan

Lihat Tawaran Januari

2020 Honda City E i-VTEC 1.5

RM 79,900
RM 876/mo

17,295 km

2.5 tahun

Seremban

Lihat Tawaran Januari

2021 Toyota Yaris G 1.5

RM 81,000

RM 81,900

8,475 km

1.5 tahun

Masai

Lihat Tawaran Januari
Lihat Lebih

Video Kereta

2020 Honda City vs Nissan Almera Comparison Review, Which Is The Best B-Segment Sedan?

All the Cars We've Tested in 2020, Proton X50, Almera, CR-V etc, Which is The Best??

2020 Nissan Almera 1.0 VLT Owner Review, He Waited 1 Year for the Car!

2020 Honda City Owner Reviews The New Nissan Almera Turbo, Why He Picked The City?

2020 Nissan Almera Turbo VLT Review in Malaysia, Will You Go For 1.0L 3-Cylinder Turbo?

2022 Perodua Myvi Facelift GearUp Body kit in Malaysia, Too Much is Just Right?

2022 Perodua Myvi Facelift vs Perodua Ativa Comparison Review in Malaysia, Which to Buy?

2022 Perodua Myvi Facelift D-CVT Review in Malaysia, the Untouchable KING

2022 Perodua Myvi Facelift 1.5 in Malaysia, Cheapest New Car With Adaptive Cruise Control!

2021 Perodua Ativa Vs Perodua Myvi Comparison Review in Malaysia, Which is A Better Buy?

2022 Proton X50 Executive 1.5T MPI Review in Malaysia, Get This Instead of the Flagship!

New Comfort & Fuel Saving Tyres for Our Reader's Proton X50, Bridgestone Ecopia H/L 001!

Proton X50 Owners Honest Review of Their X50 & Our Perodua Ativa!!

How to use Android Auto & TikTok on 2020 Proton X50 QD Link, GKUI19 Review & Tutorial

2020 Proton X70 vs Proton X50 Comparison Review in Malaysia, Which Family SUV to Buy?

2020 Proton X70 vs Proton X50 Comparison Review in Malaysia, Which Family SUV to Buy?

All the Cars We've Tested in 2020, Proton X50, Almera, CR-V etc, Which is The Best??

2020 Proton X50 Is More EXPENSIVE than Proton X70, How Can?!

Closer Look: 2020 Proton X70 CKD, What's New vs the X70 CBU? Is It Any Better?

2020 Proton X70 CKD Review, Now with 7-speed DCT & Better Features!

We've Sold Our 2021 Perodua Ativa AV to Carsome, How Much We Sold it For?!

How Much to Own a 2021 Perodua Ativa AV 1.0 Turbo for 1-Year/20,000 km Update

PERMANENT FIX for our Perodua Ativa Rattling Noise & First Oil Change!

My Next Car Will Be An SUV, I'm Serious!

What I Really Think of Our 2021 Perodua Ativa, 3 Months Ownership Review!

Berita Terkini

Driving home this CNY? Strap your child in a Perodua Care Seat at only RM 680

Image Your child is the most precious thing in life. As parents, you try ensure they have the best healthcare, education, and nutrition so they may reach their full potential in life – likewise, for your children’s safety, it is imperative that they’re always buckled up in a child seat, whilst in a car. Child seats are designed to take advantage of the car’s normal anchorage points (like seat belts and ISOFIX points) and cradle the child in the correct position within a reinforced shell to give

The cult of the Toyota AE86 in Malaysia - An over-glorified anime car?

For a lot of us petrolheads, the origins of why we love cars often come from various media. The spark could come from video games like Gran Turismo or movies like The Fast and the Furious but when it comes to our featured car, the Toyota AE86 really needs no introduction. The anime/manga/movie that featured the famous black and white liftback with a tofu shop name inscribed on the driver’s door brought the art of drifting to a mainstream audience. My esteemed colleague and WapCar BM’s editor, Za

Mitsubishi Xpander: Not a 4x4, but MMM wants to show you its 205 mm ground clearance is good enough for mild flash floods

Come and experience first-hand thrills and the proven capabilities of the Mitsubishi Xpander seven-seater crossover as Mitsubishi Motors Malaysia (MMM), the official distributor of Mitsubishi vehicles in Malaysia, brings you the Mitsubishi Xpander Venture Event! The event will take place from 14-15 January 2023, at Dataran Karnival, Perkarangan Shah Alam, Selangor, from 10.00 am to 6.00 pm. Admission is free. Visitors to the event can test drive the Xpander through a few adventurous courses, all

Takumi's new old car: Toyota presents EV conversion for AE86 with 6MT, plus a hydrogen-burning one

"Leaving no car lovers behind" is Toyota's precept behind their exhibition at the ongoing 2023 Tokyo Auto Salon. Slightly sentimental, yes, but the proof of that is in seeing their cars of yesteryear make it to today's show – exemplifying that is this pair of concept AE86s; one fuelled by hydrogen (H2), and the other, pure electric (BEV). Carbon neutrality through old cars First, a bit of background. Toyota Motor Corporation's (TMC) outlook on carbon neutrality doesn't solely tunnel on new EVs,

If you think the new Civic Type-R needs a bigger wing, Honda's already done the lord's work

Just because Honda’s halted production of the last NSX doesn’t mean its endeavours in Japan’s Super GT championship is about to end. Instead, the big H will go racing with a brand-new racer based on its all-new Honda Civic Type-R FL5. The all-new machine was unveiled earlier today at the Tokyo Auto Salon 2022 and was painted in the signature red, navy blue and white of its Honda Racing Corporation (HRC) division, the guys that take Honda’s racing. Also Read: Blink and you just might miss the sub

Rekomendasi Kereta

PopularLatest
Hot
Honda

Honda HR-V

RM 114,800 - 140,800

Lihat Model
Hot
Perodua

Perodua Alza

RM 62,500 - 75,500

Lihat Model
Hot
Honda

Honda City

RM 77,600 - 108,800

Lihat Model
Hot
Honda

Honda City Hatchback

RM 78,600 - 109,800

Lihat Model
Hot
Toyota

Toyota Yaris

RM 69,576 - 82,475

Lihat Model
VR
Proton

Proton X70

RM 98,800 - 128,800

Lihat Model
Hot
Mitsubishi

Mitsubishi Xpander

RM 96,800

Lihat Model
Hot
Proton

Proton Saga

RM 34,800 - 44,800

Lihat Model
Hot
Toyota

Toyota Corolla Cross

RM 123,000 - 136,550

Lihat Model
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQE

RM 419,888

Lihat Model
BYD

BYD ATTO 3

RM 149,800 - 167,800

Lihat Model
ORA

ORA Good Cat

RM 139,800 - 169,800

Lihat Model
Toyota

Toyota Veloz

RM 95,000

Lihat Model
Ford

Ford Ranger Raptor

RM 259,888

Lihat Model
Hyundai

Hyundai Staria

RM 179,888 - 366,768

Lihat Model
Ford

Ford Everest

RM 228,888 - 308,888

Lihat Model
Audi

Audi RS5

RM 809,655

Lihat Model
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C-Class

RM 287,888 - 327,888

Lihat Model

Perbandingan Kereta Berkaitan

Nissan Almera
Cek Lebih