Akibat melawan arus, Toyota Corolla Altis dirempuh Honda City sampai remuk!

Faisal · Apr 15, 2021 03:00 PM

Akibat melawan arus, Toyota Corolla Altis dirempuh Honda City sampai remuk! 01

Tindakan seorang pemandu Honda City yang melawan arus mengundang padah apabila perbuatannya telah mengakibatkan kemalangan yang membabitkan sebuah kereta dan motosikal.

Akibat melawan arus, Toyota Corolla Altis dirempuh Honda City sampai remuk! 02

Nahas yang berlaku di Lebuh Raya Seberang Perai itu melibatkan tiga sekeluarga yang menaiki kereta jenis Toyota Corolla Altis di laluan yang betul. Malangnya, pasangan suami isteri yang berumur 30-an dan anak perempuan yang berusia tiga tahun itu terpaksa menerima rawatan kerana mengalami kecederaan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pemandu yang melawan arus pula dikejarkan ke Hospital Seberang Jaya kerana belum sedarkan diri.

Sebelum itu, pesalah yang berusia 43 tahun itu dilaporkan bergesal dengan penunggang dan pembonceng motosikal jenis Benelli Leoncino. Namun begitu, pasangan yang berusia 20-an itu tidak mengalami sebarang kecederaan. Malah, mereka tidak jatuh sama sekali.

Akibat melawan arus, Toyota Corolla Altis dirempuh Honda City sampai remuk! 01

Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, pihaknya kini sedang melakukan siasatan lanjut termasuklah mengesan pesalah melalui rakaman CCTV.

Akibat melawan arus, Toyota Corolla Altis dirempuh Honda City sampai remuk! 02

Sesiapa yang dapat menyaksikan insiden ini diminta menghubungi pegawai penyiasat kes di talian 018-2881424 atau tampil ke balai polis yang berhampiran untuk membantu siasatan.

Apapun, kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: Kosmo Online

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

Komen

tradeInTool.upto20

2020 Honda City 1.5L S

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru