Cubaan rentas negeri sebelum lengkap vaksin, polis Perak arah 6 kenderaan patah balik

Haris · Oct 18, 2021 10:00 AM

Cubaan rentas negeri sebelum lengkap vaksin, polis Perak arah 6 kenderaan patah balik 01

Gambar hiasan

Masih ramai yang cuba-cuba merentas negeri dengan alasan seperti urusan perniagaan, menghantar barang dan melawat ahli keluarga sakit namun tidak lengkap 2 dos vaksin Covid-19 di laluan Gerik-Jeli pada Jumaat lepas.

Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata sebanyak 6 kenderaan yang cuba merentas negeri melalui sekatan jalan raya di Kilometer 9 Lebuhraya Timur Barat (LRTB) di Sungai Lebey, Gerik ke arah Kelantan dan Kedah diarah berpatah balik dan tidak dibenarkan merentas negeri.

Kenderaan yang diarah berpatah balik termasuklah sebuah lori yang (pemandunya) memberikan alasan untuk menghantar barang namun pemeriksaan dilakukan anggota mendapati penumpang atau kelindan tidak lengkap dua dos vaksin, katanya ketika dihubungi Bernama.

Cubaan rentas negeri sebelum lengkap vaksin, polis Perak arah 6 kenderaan patah balik 01

Gambar hiasan

Dalam pada itu, beliau berkata hasil pemantauan pihak polis mendapati keadaan lalu lintas sepanjang jalan berkenaan berjalan lancar dan terkawal serta tiada kemalangan jiwa dilaporkan berlaku sejak Jumaat lepas setakat ini.

Kesesakan berlaku apabila orang ramai mengambil peluang bercuti panjang dan cuti umum sempena sambutan Maulidur Rasul mulai Jumaat hingga Selasa ini untuk ke Kelantan, katanya.

Beliau menambah, petugas di sekatan jalan raya di laluan berkenaan turut melakukan pemeriksaan secara teliti kepada para pemandu dan penumpang kenderaan yang hendak merentas negeri.

Baca: Tak lengkap vaksin dah cuba rentas negeri, polis Kelantan arah 1 keluarga patah balik!

Haris

Penulis

Latar belakang yang pelbagai menjadikan beliau lebih memahami kehendak pembaca. Penulis tidak memiliki kereta sendiri, justeru, semua kereta yang dipandu hingga kini adalah pandu uji. Kereta pertama yang bakal dimiliki beliau tentulah yang terbaik dan patut anda perhatikan.

Komen

Sehingga 20% lebih tinggi berbanding harga biasa

2021 Perodua Ativa 1.0L Turbo X

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Model Terbaru