Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun?

Haris · Aug 18, 2022 05:00 PM

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 01

Honda Malaysia Sdn Bhd hari ini mengumumkan bahawa Honda HR-V serba baharu yang baru dilancarkan telah disampaikan kepada pemilik kebanggaan pertamanya, Cik Nurul Hafida Binti Mhd Jais pada majlis penyerahan rasmi yang diadakan di MJN Motors Sdn. Bhd di Cheras, Selangor.

Selain menjadi pelanggan pertama di Malaysia yang memiliki HR-V RS e:HEV serba baharu, Cik Nurul Hafida dikurniakan Aksesori Sah Honda, Ultra Glass Body Coating dan Barangan Rasmi Honda bernilai RM5,700 sebagai tanda penghargaan daripada Honda Malaysia untuk meraikan kejayaan itu.

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 02

Bercakap pada majlis penyerahan itu, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Encik Hironobu Yoshimura berkata, “Sambutan yang kami terima untuk All-New HR-V sangat menggalakkan dan kami percaya model baharu ini akan menjadi sensasi sekali lagi kerana ia berlaku pada masa lalu.

"Hari ini, kami teruja untuk menyampaikan HR-V serba baharu kepada pemilik pertama, Cik Nurul Hafida. Sebagai tambahan kepada peristiwa penting ini, Honda Malaysia telah menyampaikan lebih 1,300 unit HR-V serba baharu dalam tempoh sebulan selepas pelancarannya.

"Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan ucapan terima kasih yang tulus kepada semua pelanggan kami atas sokongan berterusan mereka kepada jenama Honda.”

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 01

Hadir pada majlis yang diadakan di pengedar Honda, MJN Motors Sdn. Bhd., Cheras, ialah Cik Nurul Hafida bersama keluarga.

Cik Nurul Hafida berkata, “Saya telah melakukan penyelidikan saya sebelum pelancaran rasmi HR-V serba baharu di Malaysia. Gaya luaran dan penampilan menarik perhatian saya dan ketika itulah saya memutuskan untuk menempah model itu sebaik ia dibuka untuk tempahan. Saya telah menjangkakan penghantaran kereta baru saya.

"Saya sangat terkejut apabila saya mendapat tahu bahawa saya adalah pelanggan pertama yang menerima kereta itu. Dan apa yang lebih mengujakan ialah kejutan tambahan menerima hadiah daripada Honda! Saya tidak sabar untuk membawa keluarga saya keluar dan bersiar-siar dalam perjalanan baharu saya.”

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 02

En Wan Hazmi bin Dato’ Wan Mustafa, pemilik MJN Motors Sdn. Bhd. mengulas, “Permintaan untuk HR-V serba baharu adalah tinggi dan oleh itu, kami amat berbesar hati untuk menjadi pengedar yang menyampaikan Honda HR-V pertama kepada pelanggan kami. Kami komited untuk terus menyediakan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan kami dalam semua aspek.”

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 03

Bahagian luar Honda HR-V RS serba baharu telah menerima transformasi penuh untuk tampil bergaya dan premium. Pandangan hadapan kelihatan dominan dengan rekaan gril hadapan sporty baharu dan bahagian belakang menampilkan reka bentuk berani yang terdiri daripada jalur lampu belakang LED yang menaikkan gaya ala coupe. Rim Aloi Sporty 18-inci melengkapkan lagi pakej luaran keseluruhan.

Baca: Honda HR-V 2022 amat praktikal, ruang dalam sebesar SUV segmen C? 20 foto ini adalah buktinya

Honda Malaysia dah hantar 1,300 unit HR-V serba baharu kepada pelanggan, tak perlu tunggu setahun? 04

Enjin hibrid e:HEV RS

Buat pertama kalinya, model itu kini didatangkan dengan 3 rangkaian kuasa untuk menawarkan lebih banyak pilihan kepada pelanggan berdasarkan gaya hidup dan pilihan mereka. Sistem 1.5L e:HEV dengan sistem hibrid 2-motor unik Honda memberikan kuasa 131 PS dan tork 253 Nm.

Pelanggan yang mencari prestasi mendebarkan mempunyai pilihan enjin 1.5L turbocaj VTEC yang menghasilkan 181 PS dan tork 240 Nm. Sementara itu, enjin 1.5L i-VTEC aspirasi semula jadi menghasilkan 121 PS dan tork maksimum 145 Nm.

Baca: Baik beli Honda HR-V RS e:HEV atau Toyota Corolla Cross Hybrid? SUV hybrid RM 140k!

Haris

Penulis

Latar belakang yang pelbagai menjadikan beliau lebih memahami kehendak pembaca. Penulis tidak memiliki kereta sendiri, justeru, semua kereta yang dipandu hingga kini adalah pandu uji. Kereta pertama yang bakal dimiliki beliau tentulah yang terbaik dan patut anda perhatikan.

Komen

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2022 Honda HR-V 1.5 S

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru