window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_breadcrumb_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685524554756-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685524554756-0'); });

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected

Mersita · Mar 31, 2021 05:00 PM

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 01

BMW Group Malaysia pada hari ini telah memperkenalkan My BMW App dan MINI App yang terbaharu untuk memperkayakan lagi Pengalaman Pemilikan Premium yang dijanjikan dengan keupayaan personalisasi digital yang bertaraf lebih tinggi. Aplikasi baharu tersebut akan menggantikan aplikasi BMW Connected dan MINI Connected yang sedang digunakan ketika ini.

Aplikasi My BMW App dan MINI App ini hadir dengan penampilan baharu yang serba intuitif dan dilengkapi dengan pelbagai fungsi yang komprehensif untuk menjadikan interaksi antara pemandu dan kenderaan lebih lancar.

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 02

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_fourthp_under_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525140735-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525140735-0'); });

Kedua-dua aplikasi ini menawarkan akses segera dan keupayaan untuk mengurus status kenderaan serta berhubung terus dengan pusat servis BMW atau MINI pilihan masing-masing. Ia juga memudahkan pengguna untuk mengawal fungsi kenderaan BMW atau MINI mereka dari jauh, termasuk pelbagai perkhidmatan navigasi dan e-mobiliti yang komprehensif.

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 01

Struktur tab tiga serangkai yang serba minimalis pada My BMW App dan MINI App menampilkan tab Vehicle, Map dan Home. Tab yang pertama memberi akses ke atas perkhidmatan kenderaan berjarak jauh yang meliputi Active Charging, Vehicle Finder, Remote Lock dan Remote Unlock dengan Climate Charge serta Climate Timer. Ciri kefungsian eksklusif dalam My BMW App yang baharu turut merangkumi Remote Engine Start dan Flashlights, di samping Remote Software Upgrades untuk memastikan perisian kenderaan pengguna sentiasa dikemaskini.

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 02

Selain itu, pengguna juga dapat menguruskan keperluan servis dan penyelenggaraan kenderaan mereka melalui aplikasi tersebut – termasuk penggera servis dan panggilan semula, serta penjadualan janji temu dalam talian. Jika pengguna menghadapi masalah, BMW Roadside Assistance dan MINI Roadside Assistance juga boleh dihubungi melalui aplikasi baharu ini. Driver’s Guide turut disediakan bagi pemilik BMW dan MINI dalam aplikasi masing-masing – digital sepenuhnya dan dapat diakses di mana-mana jua, pada bila-bila masa.

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 03

Fungsi e-mobiliti yang disediakan di bawah tab Vehicle dalam kedua-dua aplikasi tersebut menyediakan gambaran keseluruhan yang ditambah baik ke atas Fuel/Battery Level, Range Status dan Charging Status, serta Charging History – fungsi baharu di aplikasi tersebut. Fungsi pra-penyediaan kenderaan juga ditawarkan sebagai standard.

Tab Map membolehkan pengguna sedia maklum mengenai lokasi dan destinasi yang dituju, yang turut membawakan fungsi seperti Map Search, dan Point of Interests (POIs) dengan ciri e-mobiliti baharu yang meliputi Nearby Parking dan Charging Spots, Charging Station Details, serta POIs yang dapat dicapai.

Pengguna juga kini boleh menghantar destinasi kepada kenderaan tersebut selain berkongsi lokasi daripada aplikasi lain. Bagi pemilik kenderaan berelektrik, Range Circle on Map membantu mereka mengenal pasti destinasi yang boleh dicapai dalam jarak capaian semasa, berdasarkan lokasi semasa.

Melalui aplikasi baharu ini, pemilik BMW dan MINI juga boleh meneroka fungsi Message Center, di samping fungsi personalisasi profil – di mana pengguna boleh memuat naik imej yang diperibadikan ke profil pemandu mereka. Eksklusif bagi My BMW App, Connected Drive Store juga boleh diakses dalam aplikasi tersebut, berserta dengan fungsi Discover BMW.

Tambah menarik, pengguna dengan model-model BMW yang terpilih boleh memadankan BMW Digital Key mereka dengan My BMW App – buat masa ini tersedia bagi telefon pintar iOS sahaja. Untuk menggunakan fungsi BMW Digital Key melalui iPhone, pengguna perlu mengaktifkan Connected Drive Services, dan kenderaan BMW tersebut mesti dihubungkan dengan BMW ID.

My BMW App dan MINI App baharu ganti aplikasi BMW/Mini Connected 04

My BMW App dan MINI App masing-masing akan menggantikan aplikasi BMW Connected dan MINI Connected secara menyeluruh menjelang Julai tahun ini. Pengguna yang sudah berdaftar di bawah aplikasi BMW dan MINI tidak perlu mendaftar sekali lagi untuk mengakses My BMW App dan MINI App.

Kedua-dua aplikasi baharu ini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai My BMW App dan MINI App, sila klik pautan ini untuk BMW dan pautan ini untuk MINI.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_relatedmodel_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525247138-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525247138-0'); });

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Perbincangang Trending

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2022 Honda HR-V 1.5 S

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda