Nak belajar berlumba, FOC? Speed Angel Project tawar kelas percuma, ubah dunia motorsport

Mersita · Aug 10, 2022 04:00 PM

Nak belajar berlumba, FOC? Speed Angel Project tawar kelas percuma, ubah dunia motorsport 01

Bagi yang ingin mendalami sukan permotoran dan pada masa sama memecahkan ‘stereotype’ jantina dalam suasana penuh testosteron, ini peluang anda – SkillDrvn Speed Angel Project kini menawarkan kelas percuma untuk melahirkan lebih ramai pelumba abad baru.

Eksklusif hanya untuk wanita, program ini bertujuan untuk mencari dan mendidik pelumba wanita baharu yang ingin berkecimpung dalam sukan permotoran di Malaysia. Lebih menarik, peserta tidak perlukan sebarang pengalaman berlumba atau karting – hanya minat dan semangat membara!

Nak belajar berlumba, FOC? Speed Angel Project tawar kelas percuma, ubah dunia motorsport 02

Dianjurkan oleh pusat latihan motorsport SkillDrvn, Speed Angel Project berhasrat untuk melahirkan bakat berdayasaing dikalangan wanita bagi mewakili Malaysia di perlumbaan antarabangsa dan ingin merubah suasana sukan permotoran yang didominasi oleh pelumba lelaki.

“Kami percaya inilah satu-satunya sukan di dunia dimana lelaki dan wanita boleh bertanding setaraf antara satu sama lain. Kami sedang dalam pencarian untuk pelumba wanita Top 10 yang seterusnya,” tulis kenyataan dalam laman web Kegani Racing Academy yang membawa jenama SkillDrvn.

Nak belajar berlumba, FOC? Speed Angel Project tawar kelas percuma, ubah dunia motorsport 01

Para wanita yang berminat untuk menyertai program 6 bulan ini boleh mengisi borang yang disediakan di laman web berkenaan (pautan di bawah). Peserta program ini harus komited dan boleh menyertai kelas yang dijalankan di Sato Motorsports, Bandar Bukit Raja pada waktu yang ditetapkan (selepas waktu bekerja, Sabtu dan Ahad).

Peserta juga berpeluang untuk menimba pengalaman berlumba di Litar Antarabangsa Sepang. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web program.

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

Komen

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2022 Honda City 1.5V Sensing

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru