Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu

Mersita · Sep 30, 2020 06:00 PM

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 01

Kita dah lihat beberapa imej lakaran yang menggambarkan Toyota Innova 2021 facelift yang akan datang tak lama lagi. Ada juga yang digambarkan dengan wajah Toyota Corolla Altis! Tapi, segala persoalan anda tentang wajah baharu MPV ini sudah terjawab kerana imej model facelift ini telah bocor untuk tatapan semua.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 02

Hum3D, pelakar imej kenderaan popular, mempunyai kepakaran dalam melakar pelbagai kenderaan dalam reka bentuk asalnya. Lakaran 3D terbaru mereka yang menunjukkan Toyota Innova 2021 facelift ini jelas diinspirasikan dari wajah hadapan Toyota Hilux yang dilancarkan baru-baru ini.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 03

Jika dibandingkan dengan model yang berada di pasaran sekarang, ada perubahan pada gril hadapannya dimana perincian kromnya dialih ke bahagian sisi gril dan gril tersebut juga terbahagi sedikit ke bahagian bamparnya.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 04

Perubahan paling ketara juga melibatkan lampu kabusnya yang mempunyai perician hitam yang sama dengan grilnya sebagai perumah lampu dan sebahagian daripadanya dialih ke bahagian bawah bampar hadapan. Ia juga diberi lampu hadapan LED baharu.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 05

Selain dari itu, rimnya juga memaparkan corak baharu yang mengemaskan lagi rupa baharunya yang tampak lebih ‘sporty’ dan menyerupai wajah kenderaan utiliti.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 06

Di bahagian belakangnya pula, perubahan dapat dilihat pada bahagian bampar dan lampu undurnya - 'reflector' di bamparnya dipanjangkan sedikit manakala lampu undurnya ada hanya pada lampu brek sebelah kiri. Reka bentuk bamparnya dari sisi juga ada perubahan kecil dimana ia tampak rata sedikit di bahagian belakang tayar.

Lebih banyak perincian akan dikongsikan lagi nanti semakin kita menghampiri tarikh pelancarannya. Jualan dijangka akan bermula pada suku pertama 2021.

Rekaan Toyota Innova 2021 facelift diintip – lampu kabus dan gril baharu 07

Sumber: Hum3D

Komen

Up to 20% higher than average trade-in price

2021 Toyota Innova International Version

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru