"Tak pernah ada kereta" - Shashic beli Proton Persona 'cash', tunai impian kereta pertama keluarga

Mersita · Nov 14, 2022 03:00 PM

Berkat usahanya dalam industri seni sebagai pelawak, Shashic Iewan akhirnya berjaya menunaikan impian kedua ibu bapanya dengan membeli kereta pertama buat keluarganya.

Menurut satu video tular di TikTok, Shashic, atau nama sebenarnya Muhammad Noor Shashic Iewan bin Norihan, dilihat mengejutkan kedua ibu bapanya dengan hadiah berbentuk sebuah kereta Proton Persona yang dibawa ke gerai tepi jalan milik keluarganya.

@brenda_za8 Tahniah Sashic Beli Kereta Cash kat Mak Ayah walaupun Sashic tak reti bwk kereta 😂 .. #fyp #fypシ #tiktokviral #tiktokmalaysia #celebrity #comedian #1stcar #giftforfamily #blessing ♬ Until I Found You - Stephen Sanchez

Anak tunggal berusia 30 tahun itu memberitahu Harian Metro yang dia sudah lama menyimpan impian untuk membelikan kereta untuk kedua orang tuanya sejak habis belajar di sekolah lagi. Katanya, keluarganya tidak pernah memiliki kereta sendiri dan hanya bergantung kepada motosikal serta pengangkutan awam sahaja.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/MY_Article_Middle_leaderboard_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1670926945518-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670926945518-0'); });

Menurutnya, dia kasihan dan risau akan keselamatan ibu bapanya yang menganjak usia 60-an membeli barangan untuk berniaga dengan hanya menaiki motosikal. Rasa sedih melihat kepayahan ibu bapanya mencari rezeki untuk membesarkannya menjadi dorongan utama untuknya bekerja keras dalam industri seni lawak yang diceburi.

"Saya rasa bersyukur sangat kerana minat saya dalam lawak, kini dapat menjadi sumber pendapatan dan berikan sesuatu buat keluarga saya,” katanya kepada akhbar itu.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/MY_Article_Bottom_leaderboard_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1670926977082-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670926977082-0'); });

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Komen

Mudah, dapatkan kereta yang dibeli dengan pantas!

2022 Honda City 1.5V Sensing

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru