Video: Mengapa Geely Boyue/Proton X70 adalah SUV yang sesuai untuk lelaki yang sudah berkahwin?

Zamil Syaheer · Aug 14, 2022 12:00 PM

Video: Mengapa Geely Boyue/Proton X70 adalah SUV yang sesuai untuk lelaki yang sudah berkahwin? 01

Ketika Geely sedang sibuk meraikan pelancaran Geely Boyue L 2022 serba baru berdasarkan platform CMA di China, video lama yang mempamerkan model terdahulu (Proton X70 semasa) ini telah muncul semula untuk mencuit hati pengguna media sosial.

Video bermula dengan pelanggan menunjukkan minat terhadap Boyue yang dipamerkan. Apabila seorang jurujual menghampirinya untuk memberitahunya tentang ciri-ciri Boyue, pelanggan itu menyebut bahawa walaupun ciri-ciri itu hebat, dia sudahpun berkahwin.

@huathuat77

 

♬ 原声 - huathuat77

Mendengar hal ini, jurujual cuba menjual kereta keluarga yang lebih besar. Bagaimanapun, pelanggan ini mencelah dengan mengatakan bahawa jurujual itu tidak tahu apa yang lelaki yang sudah berkahwin mahukan.

Pada masa ini, seorang jurujual lain melangkah masuk dan memperkenalkan seorang wanita yang mula memarahi pelanggan tersebut seperti isteri yang cemburu. Wanita itu kemudian keluar dari kereta dan terus memarahi pelanggan itu. Bagaimanapun, dia tidak mendengar apa-apa semasa duduk di dalam kereta.

Baca juga: Proton X70 generasi baharu bernadikan Volvo; Geely Boyue L debut 2.0T Volvo Drive-E!

Video: Mengapa Geely Boyue/Proton X70 adalah SUV yang sesuai untuk lelaki yang sudah berkahwin? 01

Kemudian wanita tersebut melemparkan pelanggan ke dalam but sambil memberitahunya supaya jangan pulang ke rumah. Pelanggan itu dilihat meregang di bahagian but seperti sedang tidur di atas katil.

Wanita itu kemudian mula menendang Boyue tersebut, dan pelanggan tersebut terus memeriksa kereta tersebut. Sketsa itu berakhir dengan pelanggan membeli kereta yang sangat mengejutkan jurujual pertama.

Baca juga: Proton X70 facelift 2022 dilancarkan - dari RM 94k, kini dengan enjin 3-silinder 1.5L turbo dan AWD!

Video: Mengapa Geely Boyue/Proton X70 adalah SUV yang sesuai untuk lelaki yang sudah berkahwin? 02

Di Malaysia, Geely Boyue dijual sebagai Proton X70 di Malaysia. Kami boleh membuktikan bahawa X70 juga mempunyai tahap kesenyapan dan keselesaan yang sama seperti Boyue. Jika anda melihat lebih dekat, Boyue dalam video itu adalah edisi khas yang turut menampilkan gril Infinite Weave X70.

Proton baru mengemas kini X70 di negara kita  dengan enjin 3-silinder 1.5 liter baru yang sama dengan Proton X50 yang lebih kecil. Walaupun ia telah kehilangan satu silinder, SUV itu masih selesa dan padu. Anda boleh baca rebiu lanjut kami dibawah.

Baca juga: Rebiu: Ia mungkin kehilangan satu silinder, tetapi Proton X70 1.5 2022 baru masih terasa luar biasa

@wapcar_zamil Amacam gang, baloi beli ke tidak? #protonx70 #carmalaysia #learnontiktok #fypmalaysia #tahukahanda #x70 #malaysia ♬ Despair (抖音热播) - 初梦

Zamil Syaheer

Editor

More than 10 years experience, specialising in Motorsports, Advanced Driving, Event Management & Creative Design. He enjoys driving (drifting, actually) anything RWD with a proper LSD over the limit. Versatility is his motto and mantra.

Komen

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2022 Proton X70 1.5 TGDi Standard 2WD

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru