Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf!

Faisal · Aug 16, 2022 02:00 PM

Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf! 01

Tangkap layar.

Dua hari lepas, tertular satu klip TikTok milik @intanharith yang memaparkan sebuah Perodua Myvi yang selamba badaknya meletak kenderaan di tempat naik turun Orang Kurang Upaya (OKU).

Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf! 02

Ayah kepada mangsa.

Kejadian yang berlaku di stesen MRT Taman Pertama, Cheras ini menunjukkan bahawa terdapat seorang pakcik yang memakai kerusi roda beserta seorang kanak-kanak dalam sebuah kereta roda. Mereka tercenggang di situ kerana tidak dapat turun ke bawah.

Menurut keterangan perakam, beliau hendak menurunkan ayahnya itu ke bawah tetapi tersekat gara-gara ada kereta di situ. Disebabkan itu, mangsa terpaksa pusing jauh untuk guna laluan yang satu lagi.

Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf! 01

Setelah mangsa selesai menurunkan ayahnya, barulah pemandu Myvi itu datang untuk mengalihkan keretanya. Yang tak tahannya, lelaki itu buat tahu dan pergi tanpa meminta maaf langsung.

Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf! 02

Dengan perbuatan ataupun pemikiran yang mementingkan diri seperti ini, para netizen telah meluahkan pelbagai hentaman kepada lelaki itu. Antaranya seperti di bawah:

Video: Menyusahkan, Perodua Myvi di MRT ini parkir di laluan OKU, alih tapi tak minta maaf! 03

Jadi, perkara ini boleh jadi peringatan kepada kita semua supaya letak kereta di tempat yang betul supaya tidak menyusahkan orang lain.

Nanti terkena dekat batang hidung sendiri baru tahu.

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

Komen

Mudah, dapatkan kereta yang dibeli dengan pantas!

2022 Honda HR-V 1.5 S

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru