Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia!

Khairil · Mar 19, 2021 09:00 AM

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 01

Skuter maxi popular keluaran Yamaha, XMax 2021 mendapat penambahan dari sudut pilihan warna bagi pasaran negara seberang, Indonesia iaitu Matte Grey yang sebelum ini popular di pasaran Eropah.

Ia menambah pilihan warna yang sudah tersedia sebelum ini iaitu Signature Black, Matte Blue dan Matte Red.

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 02

Bagi pilihan warna Signature Black juga, sedikit pembaharuan juga ditampilkan dengan ia kini diberi sentuhan lebih maskulin menerusi penggunaan warna emas di bahagian rim.

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 01

Untuk Matte Grey, warna rim yang dipadankan pula adalah warna khas Yamaha Racing Blue dengan penggunaan warna berkenaan menampakkan sisi premium dan eklusif motosikal berkenaan.

Begitupun, tiada perubahan dari sudut spesifikasi dengan skuter berkenaan yang masih dibekalkan dengan enjin Blue Core bersesaran 250 cc, 4 Lejang, Penyejuk Cecair, Suntikan Bahan Api EFi.

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 02

Ia berupaya menghasilkan kuasa 22.5 Hp pada 7,000 rpm tork 24.3 Nm pada 5,500 rpm. Ciri-ciri menarik lain juga sama seperti Sistem Kunci Pintar beserta Immobilizer selain teknologi Y-Connect.

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 03

Seperti XMax yang berada di pasaran tempatan, antara ciri-ciri menarik lain adalah penggunaan Sistem Brek Anti-Kunci (ABS), Sistem Kawalan Traksi (TCS) dan lampu LED penuh beserta lampu singan (DRL).

Mengenai soal harga, XMax di pasaran Indonesia dijual pada tanda harga Rp 61,475 juta (RM 17,542) mengikut tukaran semasa atas jalan di Jakarta.

Yamaha XMax 2021 dapat warna baharu Matte Grey untuk pasaran Indonesia! 04

Sebagai perbandingan, pilihan warna bagi versi terkini XMax di pasaran Malaysia adalah Matte Blue, Matte Silver dan Matte Grey.

Ketika ia dilancarkan pada tahun lalu, harga yang diletakkan oleh Hong Leong Yamaha Motor adalah RM 21,500 tidak termasuk yuran pendaftaran, cukai jalan dan insuran.

 

 

Khairil

Motorcycle Writer

Seorang yang tidak pernah terfikir untuk menjadi penulis tetapi akhirnyaa menjadikan bidang penulisan sebagai kerjaya dengan minat terarah kepada sukan permotoran dan automotif. Sentiasa kagum dengan teknologi yang ada pada jentera tidak kira dua atau empat roda dan boleh menghabiskan masa berjam-jam menonton perlumbaan, membaca rebiu kereta atau motosikal.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Perbincangang Trending

Komen

Mudah, dapatkan kereta yang dibeli dengan pantas!

2022 Honda City 1.5V Sensing

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru