Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit!

Haris · Jul 15, 2020 03:00 PM

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 01

Secara peribadinya, saya pernah melihat sebuah muscle car yang asli (bukan Datsun modifikasi) di atas jalan raya Malaysia. Deruman enjin sebuah muscle car ditambah dengan rekaan tajam memang berlainan daripada mana-mana sportscar.

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 02

Oleh itu, memang tak keruan jadinya apabila melihat sebuah Chevrolet El Camino tahun 1972 untuk dijual. Kenderaan ini adalah sebuah trak pikap dan muscle car. Ya, kedua-duanya sekali.

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 03

Chevrolet El Camino ini memang sebuah trak pikap dengan gabungan muscle car. Inilah inspirasi pereka Proton apabila cuba menampilkan Proton Arena suatu ketika dulu. Kedua-dua model kereta tersebut sudah pun masuk di bawah kategori Barang Rare.

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 04

Lebih spesifik lagi, Chevrolet El Camino ini jatuh dibawah kategori coupe utility muscle car. Dengar nama pun dah rasa gagah!

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 05

Memandu muscle car di Malaysia sememangnya sebuah pengalaman yang unik. Bukan selalu kita terserempak dengan muscle car di atas jalan raya di Malaysia. Muscle car yang saya lihat suatu ketika dulu pun dimiliki oleh seorang selebriti

Barang Rare: Chevrolet El Camino 1972, pikap sasa dari Detroit! 06

Jika anda mempunyai bengkel kecil yang memerlukan trak pikap kecil, anda boleh memiliki Chevrolet El Camino ini dengan harga RM 158k. Tampil bergaya ketika mengambil dan menghantar barang-barang permotoran!

Beli di: Art of Speed Malaysia

Comments

Up to 20% higher than average trade-in price

2021 Honda City Hatchback International Version

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Latest Cars