Intipan: 2022 Honda Civic sedan generasi baru. Baby Accord?

Haris · Sep 30, 2020 12:30 AM

Honda Civic

Berikutan daripada intipan rekaan terbaru Honda Civic hatchback, CivicXI turut mendedahkan imej fail paten berkenaan 2022 Honda Civic sedan generasi baru.

Rekaan terbaru ini dilihat mengambil inspirasi daripada model sedan-sedan Eropah pada bahagian belakang tetapi masih mengekalkan imej ‘Baby Accord’ pada bahagian hadapan.

Tidak banyak perbezaan dengan Honda Civic versi hatchback, Honda Civic sedan mempunyai dimensi yang lebih panjang, profail yang lebih rendah dengan rekaan yang lebih ringkas.

Apa yang lebih menarik adalah pada bahagian belakang, 2022 Honda Civic sedan mengenakan rekaan lampu belakang seperti kereta-kereta continental. Rekaan yang lebih matang ini mendekatkan Honda Civic sedan dengan pesaing terdekatnya, Toyota Corolla Altis.

Perseteruan Honda Accord dan Toyota Camry menerima keseinambungan yang baik dengan rekaan terbaru Honda Civic sedan ini. Kali ini, Honda Civic dan Toyota Corolla Altis akan membangkitkan perdebatan yang lebih baik, berbanding perdebatan lama gaya muda dan ‘old school’.

Harus diingatkan bahawa imej-imej ini adalah sekadar imej fail paten. Terkenal dengan rekaan, Honda pastinya tidak akan mengecewakan apabila rekaan-rekaan paten ini direalisasikan. Adakah langkah pembaharuan imej ini bakal menarik spektrum pembeli yang lebih luas?

Sumber: CivicXI

Comments