Perbaharui Cukai Jalan Motosikal dan Lesen Memandu secara online di MYEG!

Haris · Oct 02, 2020 02:00 PM

MY E.G Services Bhd ("MYEG") hari ini mengumumkan tambahan perkhidmatan yang disediakan untuk Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia ("JPJ") dengan pengenalan pembaharuan Cukai Jalan Motosikal dan Lesen Memandu yang Kompeten (“CDL”) dalam talian.

Dijadualkan untuk bermula secara langsung di portal MYEG pada 9 Oktober 2020 dan 16 Oktober 2020, perkhidmatan baru tersebut akan melengkapi perkhidmatan lain yang telah lama menjadikan MYEG sebagai saluran transaksi pilihan dengan JPJ untuk rakyat Malaysia.

Selain kemudahan memperbaharui cukai jalan motosikal dan lesen CDL dalam talian, pengguna juga dapat mengakses pelbagai penawaran nilai tambah yang berkaitan di portal MYEG. Antara perkhidmatan dalam talian yang selalu digunakan adalah pembaharuan insurans motosikal dalam talian, pembaharuan cukai jalan motosikal, lesen CDL dengan kesemuanya mempunyai khidmat penghantaran terus.

Sebagai syarikat konsesi untuk aplikasi teras Perkhidmatan E-Kerajaan Malaysia sejak tahun 2000, MYEG telah menjadi Penyedia Perkhidmatan JPJ untuk pelbagai perkhidmatan dalam talian sejak 2007.

MYEG menawarkan perkhidmatan seperti pembaharuan Cukai Jalan Kereta, Pemeriksaan dan Pembayaran Saman, Ujian Teori Pemandu Berkomputer dan Pemindahan Pemilikan Kenderaan.

Pengenalan perkhidmatan JPJ terbaru tepat pada masanya di tengah-tengah wabak COVID-19 yang berterusan. Platform dalam talian MYEG dengan pelbagai perkhidmatan berkaitan JPJ yang lain, memberikan keselamatan, kemudahan dan kaedah yang boleh dipercayai, sesuai dengan amalan jarak jauh fizikal.

Pengguna boleh melayari portal MYEG di www.myeg.com.my untuk lebih maklumat lanjut dan untuk akses pelbagai rangkaian Perkhidmatan Kerajaan Elektronik.

Comments