Perodua Axia 2019, kereta Malaysia dengan VSC paling murah

Mersita · Jun 18, 2020 10:02 AM

Apabila Perodua Axia 2019 diperkenalkan tahun lepas, Perodua sama sekali telah membuat Vehicle Stability Control (VSC) dan Traction Control (TRC) lebih mudah-milik kepada orang awam. Keluaran daripada varian GXtra dan seterusnya mempunyai ciri keselamatan yang penting ini.

Bermula dari RM 34,990, Perodua Axia GXtra 2019 adalah kereta Malaysia yang paling murah bagi mereka yang mencari kenderaan dengan kawalan keseimbangan dan cengkaman. Ini menyaingi harga Proton Saga Premium AT - lebih murah dalam kira-kira RM 5,000.

Jika anda mahukan lebih banyak peralatan keselamatan, Axia AV ialah pilihan yang lebih bagus kerana ia dipadatkan dengan Perodua’s Advanced Safety Assist 2.0 (ASA 2.0).

Harga Perodua Axia AV bermula dari RM 43,190 – lagi sekali, varian Axia yang paling murah di pasaran Malaysia untuk menawarkan ciri keselamatan canggih ini. Axia AV yang dinaiktaraf ini juga ialah varian Axia yang pertama didatangkan dengan kamera undur.

Walaubagaimanapun, jika anda mahukan but belakang yang luas dan praktikal, Perodua Bezza adalah opsyen yang lebih baik untuk anda.

Comments