Proton Commerce mensasarkan peningkatan jual beli pada suku terakhir 2020

Faisal · Sep 30, 2020 02:55 PM

Proton Commerce mensasarkan peningkatan jual beli pada suku terakhir 2020 01

Syarikat pembiayaan automotif dalaman PROTON, Proton Commerce Sdn Bhd (PCSB) menjangkakan bahawa pinjaman jual beli kenderaan akan terus meningkat pada suka terakhir 2020. Kerjasama antara Proton Edar Sdn Bhd dan CIMB Bank Berhad yang terjalin sejak tahun 2003 telah menawarkan pakej pinjaman yang menarik dan pemprosesan pinjaman dengan segara untuk pembelian kereta Proton.

Ketua pegawai eksekutif PCSB menjelaskan bahawa pakej rangsangan PENJANA telah meningkatkan prestasi Proton Commerce dalam memberikan keyakinan terhadap kemajuan syarikat dan kemudahan pelanggan.

Walaupun mengalami sedikit penurunan sewaktu wabak Covid-19 melanda, mereka menyaksikan kebangkitan semula dimana jumlah jual beli setakat ini telah menjangkaui jumlah keseluruhan tahun lalu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Proton Commerce mensasarkan peningkatan jual beli pada suku terakhir 2020 01

Untuk maklumat anda, peningkatan jual beli juga disebabkan oleh pengurangan Kadar Dasar Semalaman (Overnight Policy Rate) oleh Bank Negara yang membenarkan PCSB menawarkan kadar faedah pinjaman serendah 2.19 % untuk Proton X70. PCSB turut mensasarkan peningkatan angka jual beli sehingga akhir tahun ini atas dasar pengecualian cukai jualan yang berlangsung sehingga 31 Disember 2020.

Proton Commerce mensasarkan peningkatan jual beli pada suku terakhir 2020 02

Selain itu, keterujaan masyarakat terhadap Proton X50 yang bakal dilancarkan tidak lama lagi akan mengekalkan momentum terhadap peningkatan jual beli kereta Proton pada tahun ini.

Proton Commerce mensasarkan peningkatan jual beli pada suku terakhir 2020 03

Ketua Pegawai Eksekutif Proton Commerce berkata bahawa PCSB akan kekal komited dalam memberikan kemudahan jual beli terhadap pelanggan yang ingin memiliki kenderaan buatan Malaysia seperti Proton.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

Trending Discussion

Comments