Pusat servis Mazda bertukar kepada minyak enjin Petronas Syntium

Mersita · Jun 17, 2020 11:26 AM

Pusat servis Mazda bertukar kepada minyak enjin Petronas Syntium 01

Pada 15 Jun, Bermaz Motor telah mengumumkan perjanjian pembekalan bersama Petronas Lubricants Marketing Malaysia (PLMM) bagi membekalkan minyak enjin Petronas Syntium full-synthetic kepada peniaga-peniaga Bermaz Motor.

“Untuk pelanggan, perjanjian Bermaz dengan PLMM menunjukkan satu lagi pencapaian dalam usaha kami untuk menawarkan pengalaman yang menyeronokkan dan memudahkan. Minyak enjin Petronas Syntium full-synthetic akan menggantikan penggunaan enjin semi-synthetic yang kami gunakan di perniagaan Bermaz Motor,” kata Dato’ Sri Ben Yeoh, Pengerusi Eksekutif Bermaz Motor.

Bermula bulan hadapan, penggunaan minyak enjin full-synthetic ini akan mula digunapakai untuk semua kenderaan dibawah Free Service Maintenance. Pelanggan tidak akan dikenakan kos tambahan dengan gantian ini.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Minyak enjin Petronas Syntium baru dengan teknologi Cooltech™ telah diformulasikan untuk mengekang haba enjin berlebihan bagi prestasi enjin yang lebih baik dan pemanduan yang selesa.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

Comments