Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi?

Haris · Sep 23, 2020 04:00 PM

Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi? 01

Suzuki Malaysia baru sahaja mengumumkan bahawa mereka bakal kembali ke pasaran Malaysia secara rasmi. Berdasarkan layaran Facebook yang dimuat naik, Suzuki mengumumkan bahawa mereka akan kembali namun tidak mendedahkan sebarang maklumat lanjut mengenai perkara tersebut.

Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi? 02

Alamat Suzuki Malaysia yang baharu juga merupakan alamat yang sama digunakan oleh Kawasaki Motors Malaysia, menguatkan dakwaan bahawa Suzuki bakal bernaung di bawah Kawasaki Motors Malaysia untuk mengedar motosikal Suzuki.

Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi? 03

Jika benar dakwaan ini, adakah Suzuki akan kembali ke pasaran Malaysia menyasarkan motosikal bawah 250cc? Hal ini kerana, Kawasaki lebih terkenal dengan motosikal berkuasa tinggi jadi manakala kami pasti ramai yang menantikan lagenda moped jalanan, Suzuki Belang R150.

Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi? 04

Suzuki Belang R150 mempunyai peminat tersendiri dan kini masih terjual di negara-negara jiran seperti Indonesia (Suzuki Satria F150) dan Thailand (Suzuki Raider R150FI). Selain daripada itu, motosikal jenis pengenalan seperti Suzuki Smash pernah menyelusuri jalanraya di Malaysia suatu ketika dahulu dan Suzuki Burgman juga antara model terkenal dari Suzuki.

Suzuki umum kembali ke pasaran Malaysia. Sasar motosikal moped atau berkuasa tinggi? 05

Ketahanan motosikal Suzuki menjadi pujaan ramai di Malaysia. Setakat ini, model Suzuki yang masih ditawarkan di Malaysia adalah pilihan motosikal berkuasa tinggi seperti Suzuki V-Storm 650 dan barisan model Suzuki GSX. Model Suzuki mana pula yang menjadi idaman anda?

Sumber: Facebook Suzuki Malaysia

Comments

Up to 20% higher than average trade-in price

2021 Perodua Ativa 1.0L Turbo X

Upgrade

Add your car

Service powered by

Latest Cars