Toyota Service Savers – kenapa kena bayar dahulu?

Zamil Syaheer · Aug 3, 2020 02:00 PM

Toyota Service Savers – kenapa kena bayar dahulu? 01

UMW Toyota Motor (UMWT) kini memperkenalkan Toyota Service Savers (TSS), sebuah pakej penyelenggaraan yang boleh ditambah ketika membeli Toyota idaman anda. Pakej ini juga boleh dimasukkan sekali dalam pelan Toyota EZ Beli.

Menurut Toyota, kos barangan yang terlibat telah dikira dan dimasukkan sekali dalam servis mengikut jadual tanpa membayar apa-apa lagi dah. Anda hanya terus ambil kereta anda sahaja selepas selesainya penyelenggaraan.

Toyota Service Savers – kenapa kena bayar dahulu? 02

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sebagai manfaat tambahan,semua pelanggan TSS juga layak untuk menikmati potongan harga 10% bagi alat ganti terpilih dan potongan harga 20% bagi pakej imbangan dan jajaran tayar serta servis pendingin hawa di semua 85 pusat servis sah Toyota dalam tempoh lima tahun tarikh ia dibeli.

Toyota Service Savers – kenapa kena bayar dahulu? 01

Namun begitu, timbul satu persoalan dari kami – kenapa kena perlu bayar dulu? Walaupun TSS ini nampak seperti memudahkan, bukan lebih baik jika pengguna diberi infomasi yang sebetulnya sebelum membelanjakan wang mereka untuk alat ganti yang kadang-kadang tidak perlu ditukar dahulu?

Mungkin juga ada caj tersembunyi yang berselindung di sebalik bayangan penjimatan? Apa-apa pun, jadilah pengguna yang bijak.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zamil Syaheer

Editor

More than 10 years experience, specialising in Motorsports, Advanced Driving, Event Management & Creative Design. He enjoys driving (drifting, actually) anything RWD with a proper LSD over the limit. Versatility is his motto and mantra.

Comments