Tag

masalah nissan serena highway star

Ringkasan: Nissan Serena S-Hybrid, akhirnya, MPV keluarga yang berbaloi

(Spesifikasi dan Harga Nissan Serena S-Hybrid 2019 | Galeri)Rasanya semua mak ayah boleh setuju dengan hal ini – suruh anak masuk dalam kereta kadang-kadang macam berperang. Dengan barang yang banyak dan tentera-tentera kecil mengheret mainan, ramai yang mahukan pintu gelangsar (sliding door) kerana ia sangat memudahkan dan berguna.Nissan Serena S-Hybrid adalah satu-satunya MPV bawah RM 150 ribu yang menawarkan ciri ini.Betul ke? Berapa harga sebenarnya?Dua varian Nissan Serena S-Hybrid bo

Mersita

Mersita

Jun 11, 2020

In Brief: Nissan Serena S-Hybrid, finally a worthy family MPV

(2019 Nissan Serena S-Hybrid Price and Specs | Gallery)When shopping for a family MPV, the biggest deciding factor should be the availability power sliding doors, as this feature is a blessing for parents with young kids.The Nissan Serena S-Hybrid is the only sub-RM150k MPV to offer this feature. How Much Is It?Two variants of the Nissan Serena S-Hybrid are available in Malaysia- 2.0 Highway Star and 2.0 Premium Highway Star, priced from RM 131,888 and RM 141,888, respectively. Opting for the tw

Eric

Eric

Nov 15, 2019

Rebiu: Nissan Serena MPV yang bagus, tapi ada pilihan lain yang lebih baik

Pendapat kurang popular: SUV 7-tempat duduk adalah pilihan yang sangat teruk untuk membawa 7 orang dewasa. Pernah tak cuba nak masuk ke tempat duduk barisan ketiga dalam SUV? Tapi dalam Nissan Serena, ia terasa seperti melangkah masuk ke dalam sebuah bilik.Serena yang anda boleh lihat di sini dipadatkan dengan pakej penggayaan J Impul pilihan, yang menaikkan harganya kepada RM 149,888. Jika tidak, harganya adalah: Highway Star: RM 132,888 Premium Highway Star (Satu tona hitam): RM 142,888 Premiu

Mersita

Mersita

Jul 17, 2020

Review: The Nissan Serena will not inspire you, but few other MPVs can do a better job

Unpopular opinion: Seven-seater SUVs are a really bad choice when it comes to moving seven adults. Have you tried climbing into an SUVs third row seats? In a Nissan Serena, you literally step in and out of the car like its a room. The Nissan Serena you see here is fitted with the optional J Impul styling package, which bumps up the price to RM 149,888. Otherwise, prices are: Highway Star: RM 132,888 Premium Highway Star (Single tone black): RM 142,888 Premium Highway Star (Two-tone colour): RM 1

Hans

Hans

Apr 28, 2020

Nissan Serena vs Toyota Voxy: MPV manakah yang patut anda beli?

Kenderaan yang sesuai untuk keluarga yang besar ialah sebuah Multi Purpose Vehicle (MPV). Di Malaysia, terdapat pelbagai pilihan yang menarik. MPV yang berharga lebih mahal sememangnya kelihatan lebih mewah dan canggih. Namun begitu, MPV yang berharga lebih mampu milik tidak kekurangan dalam membawa penumpang dengan ramai dan selesa.Pilihan mampu milik yang cukup menarik ialah Nissan Serena C27. Pada masa yang sama, pengimport kereta recond sudah membawa masuk Toyota Voxy (turut dikenali sebagai

Faisal

Faisal

Sep 26, 2020

Panduan membeli Nissan Serena C26 terpakai, MPV kotak bagi yang suka menongkah arus?

Sebagai sebuah pasaran yang dijangka menurun (oops), mungkin ramai yang mempertimbangkan model MPV terpakai. Apa salahnya, kemuncak pasaran MPV pun sudah berlalu justeru model-model yang mahal ketika itu kini sudah mampu milik.Sebelum ini Wapcar.my pernah menampilkan Toyota Estima dan Toyota Alphard dalam panduan kereta terpakai kami. Sebagai keseinambungan, kami tampilkan juga pesaingnya iaitu Nissan Serena generasi C26.Sebagai rujukan, Nissan Serena bersaing rapat dengan Toyota Noah, Voxy dan

Haris

Haris

Feb 3, 2021

Nissan Serena vs Toyota Voxy: Which family MPV should you get?

Let’s face it, for a lot of Malaysians, the ideal family mover is not that fancy SUV. Instead, the ideal family mover, especially for those with young kids or elderly parents, is an MPV.In Malaysia, the options for MPVs are aplenty, but we reckon that the ideal MPV is one that has powered sliding doors, thus narrowing down the selection by quite a fair bit.For those shopping for a family MPV, the most affordable option that features power sliding doors is a brand-new C27 Nissan Serena.Reco

Eric

Eric

Sep 20, 2020

Owner Review: A Dad's take on a Soccer Mom's Car - 2013 Nissan Serena S-Hybrid

** This article is the personal experience of a 2013 Nissan Serena S-Hybrid C26 owner and does not necessarily reflect the views of WapCar.Facebook: EZ Wong About My CarIts actually my CFO’s car & I will narrate it as my own :)The Nissan Serena S-Hybrid was originally registered at the end of 2013 & we bought it at a very good price as a Nissan Pre-Reg unit in February 2015.The C26 is powered by a MR20DD 2.0-liter engine with 147 PS and 210 Nm (figures are from the engine alone, ex

Owner Review

Owner Review

Jul 15, 2020

Deal Breakers: Nissan Serena, love its practicality, not its infotainment

If you are looking for a people mover, few other MPVs can do a better job than the Nissan Serena. Actually that’s incorrect. There’s no other MPV that can do what the Serena does. What are the alternatives? Seven-seater SUVs? Have you tried climbing into the third row of one of those? Now imagine doing it every day/week. The Toyota Innova (from RM 115,280) also suffers from the problem too. The Kia Carnival (RM 179,888) is very spacious but the 11-seater is a bit of an overkill. It&r

Hans

Hans

Jul 6, 2020

Nissan recalls Nissan Serena S-Hybrid (CBU), fix for problem with CVT Control Unit

Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM), together with Tan Chong Ekspres Auto Servis Centre (TCEAS) announced a voluntary product recall campaign for Nissan Serena S-Hybrid (C26) Completely Built-Up (CBU) variant to reprogram its Continuously Variable Transmission (CVT) Control Unit - which has been noted to be a common problem early model Nissan Serena.All labour and replacement parts (if any) for this service campaign will be at no cost to owners. Fixing the problem will require a simple reprogr

Arif

Arif

Aug 7, 2020

Nissan Serena 2021 generasi baru bakal debut Oktober ini? Depan macam Elgrand!

Nissan Serena generasi kelima (C27) telah dijaul sejak tahun 2016 di Jepun dan pernah menjadi MPV paling laris di sana. Walaupun ia telah diberi kemaskini pada 2019 dan dilengkapi dengan pelbagai teknologi yang menarik, posisi itu telah ditawan oleh Toyota Voxy pada tahun 2020.Nissan Serena di Malaysia, diperkenalkan pada tahun 2018.Seperti biasa, Nissan tahu bahawa Serena memerlukan model baru sepenuhnya (FMC) setelah lima tahun dan kali ini desas desus daripada Best Car Web mengatakan ia bakal

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Feb 4, 2021

Top 3 things about Nissan Serena 2.0

When the all-newNissann Serena 2.0l s-hybrid was introduced, it quickly caught the eye of many buyers. Here we offer you three salient features of the brand new Serena.3rd. ComfortSpacious seating and comfortable driving angles provide you with an absolutely comfortable journey covering 200 kilometers. And the new Serena 2.0l s-hybrid comes with seven USB ports that charge each passenger's device, ensuring each family member's need to recharge on long journeys.With more hooks and movable

Axe

Axe

Jul 22, 2019

Scoop: Next-gen 2021 Nissan Serena to debut in Oct with mini-Elgrand looks?

The fifth-gen Nissan Serena (C27) has been on sale since 2016 in Japan and was once the best-selling MPV there. Even though it was given a facelift in 2019 and featured some interesting tech underneath, its position was usurped by the Toyota Voxy in 2020.The current Serena, introduced in Malaysia in 2018Nissan knows the Serena is due for a full model change and after 5 years, it looks like the next-generation model will arrive in October 2021. This is according to a scoop by Best Car Web.Based o

CY Foong

CY Foong

Feb 3, 2021

A closer look at the new Nissan Serena e-Power that we are not getting

In Malaysia, the Nissan Serena is offered exclusively with the 2.0-litre S-Hybrid (Nissan’s term for mild hybrids) engine. In Japan, Nissan also offers another hybrid option for the Serena, the e-Power variant.The e-Power unit uses a 1.2-litre three cylinder engine, sounds tiny for a such a large car but that’s the whole point. While the Serena S-Hybrid relies mostly on the 2.0-litre petrol engine, aided by 2.6 PS electric motor, the Serena e-Power’s priority is the opposite. I

Hans

Hans

Oct 28, 2019

Review: Citroen Grand C4 SpaceTourer - Worth considering over the Nissan Serena?

( Citroen Grand C4 SpaceTourer prices and specs | Gallery )There are things in life that most people happen to overlook; it could be restaurants, movies or in this instance, cars. And sometimes if you take a closer look, they might pleasantly surprise you. Is the Citroen Grand C4 SpaceTourer one of them? In many ways, yes. Lets find out in this Citroen C4 SpaceTourer review.The Citroen C4 used to be called Picasso until 2018 when they renamed it to the SpaceTourer. On top of renaming the C4, Cit

Shaun

Shaun

Apr 6, 2020

Nissan Magnite scores 4-star ASEAN NCAP rating but Myvi safer

Although a detailed report isn’t released yet, ASEAN NCAP has awarded the Nissan Magnite a four-star rating. Nissan’s entry-level SUV was quietly launched in Indonesia last month and so far, this is the only market in South East Asia where the Magnite is officially sold so far.With its 4-star rating, that meant the Perodua Myvi is safer according to the safety body.The Indonesian-spec Magnite is imported from India and Nissan has stated that the facility in Oragdam, Tamil Nadu will b

CY Foong

CY Foong

Jan 4, 2021

Spied: All-new 2020 Nissan Almera caught undisguised in Malaysia!

The all-new 2020 Nissan Almera has been caught undisguised in Malaysia, shortly after the all-new Honda City was sighted on the AKLEH highway.Previously, our friends over at Careta posted a photo of a taped-up Almera, but this time around, we can see the car without any camouflage, giving us a good look at Nissan’s upcoming B-segment sedan. Top-spec Thai model picturedThis particular unit appears to be the mid-to-upper range variant, as it gets the 16-inch dual-tone alloy wheels (expe

Eric

Eric

Aug 10, 2020

Caught on camera: Policeman fired shots at escaping Nissan Teana

A video of a black Nissan Teana driving dangerously on a crowded road while trying to escape a chasing traffic policeman has gone viral since Monday.The policeman was seen chasing the car, first on his motorcycle, before continuing on foot while shouting at on-coming traffic to avoid the dangerously driven Teana. In the video, the policeman had no choice but to shoot the Teana’s front wheel to stop the car from escaping.  (function(d, s, id) { let js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0

Jerrica

Jerrica

May 21, 2020

Ringkasan: Toyota Innova jadi pilihan bila sendu tak mampu beli Alphard

Toyota Innova barangkali tak perlu intro lebih-lebih kerana ia adalah antara MPV paling popular di Malaysia. Toyota Innova generasi pertama membuat kemunculan pertama pada tahun 2005, manakala model gantian yang anda dapat lihat disini pula diperkenalkan pada tahun 2016.Semua varian-varian Toyota Innova mempunyai enjin petrol 1TR-FE 2.0 liter dengan 4 silinder yang mampu menjana 139 PS and 183 Nm, dihantar ke tayar belakang melalui transmisi automatik dengan 6 kelajuan.Berapakah harga Toyota Inn

Mersita

Mersita

Jun 12, 2020

COO Nissan: kereta terlampau tua dan terlalu banyak model, salah CEO lama Ghosn

COO Nissan baru Ashwani Gupta kini berdepan tugas besar untuk membersihkan segala ‘taik’ yang ditinggalkan oleh Carlos Ghosn, bekas Pengerusi dan CEO Perikatan Renault Nissan Mitsubishi.Gupta sebelum ini pernah menjadi COO Mitsubishi Motor dan telah dilantik sebagai COO Nissan sejak Ogos 2019. Dia ditugaskan untuk mengeluarkan Nissan dari kemelut kewangan dan menguatkan syarikat Nissan dengan memberi fokus lebih kepada pasaran utama seperti Amerika Syarikat, China, dan Jepun.Nissan k

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Jan 8, 2021

Jimat sehingga RM 18,000 dengan tawaran RMCO untuk kereta Nissan

Edaran Tan Chong Motor (ETCM), pengedar kenderaan Nissan di Malaysia telah mengumumkan senarai harga terkini untuk model-model kereta mereka.Selain daripada pengecualian cukai jualan, ETCM menambah lagi promosi mereka dengan diskaun Remarkable Car Offers (RMCO), membolehkan pemilik baru untuk jimat sehingga RM 15,437.Seperti yang sedia maklum, trak pikap tidak layak untuk pengecualian cukai jualan, tetapi ETCM kini menawarkan model Navara dengan diskaun RMCO, menawarkan penjimatan antara RM 12,0

Mersita

Mersita

Jun 16, 2020

Nissan Almera 2020 bakal mengubah nasib Nissan di Malaysia?

Nissan AlmeraSecara jujurnya, Nissan Almera yang ada pada jalan raya sekarang bukanlah sebuah model yang boleh dibanggakan oleh ETCM. Model ini dilihat sekadar sebuah kenderaan yang sesuai untuk bergerak dari titik A ke titik B tanpa sebarang ciri-ciri yang menonjol.Penawaran hanya 2 beg udara dan rekaan yang langsung tak menarik membawa kepada sentimen-sentimen yang tidak baik untuk dibincangkan. Model generasi ke 3 ini sememangnya kalah dalam persaingan Honda City dan Toyota Vios yang jauh leb

Haris

Haris

Aug 13, 2020

MG ZS gets 5-star ASEAN NCAP rating – poorer score than X50

What do the MG ZS and Proton X50 have in common? Well, one of them could be both B-segment SUVs attaining a 5-star ASEAN NCAP rating but that’s where the similarity stops.According to a report published by the South East Asian safety body, the MG ZS scored a 5-star ASEAN NCAP rating but its overall score of 81 points out of 100 puts it closer to the bottom among the vehicles that are rated 5-stars.Rivals like the Toyota Corolla Cross, Nissan Kicks, and Proton X50 have higher overall scores

CY Foong

CY Foong

Jan 4, 2021

Top 5 kereta keluarga pilihan ibu bapa yang ada ‘Baby Boss’

Dulu zaman bujang, dating naik Satria Neo pun boleh. Sekarang bila dah ada si kecil (atau yang tengah on-the-way), bolehlah mula fikir-fikirkan kereta mana yang sesuai untuk bawa anak kecil dengan selesa dan selamat.Para ayah-ayah, parking tepi dulu lah ya..Walaupun dah tak boleh nak 'racing' macam dulu, tak apa. Bila nak memilih kereta untuk keluarga, benda-benda penting yang harus dipertimbangkan termasuklah ruang yang luas, keselesaan, kemudahan dan aspek keselamatan.Untuk jangka

Mersita

Mersita

Jun 16, 2020

DBKL, polis bakal 'gempur' penunggang 'delivery' guna laluan pejalan kaki!

Walaupun secara terang-terangan ia satu kesalahan, laluan pejalan kaki digunapakai oleh penunggang motosikal bukan lagi satu perkara yang asing untuk dilihat ketika ini terutama di pusat bandar.Berikutan itu, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan bekerjasama rapat dengan pihak polis bagi menghukum penunggang motosikal yang didapati melakukan kesalahan berkenaan.Sumber imej: The StarMemetik laporan The Star, DBKL menerima banyak aduan daripada orang ramai membabitkan penunggang motosikal, khus

Khairil

Khairil

Mar 25, 2021

Next Perodua Myvi needs BSM to retain 5-star ASEAN NCAP rating

According to the current 2017-20 methodology, there are 25 out of 37 vehicles crash-tested by ASEAN NCAP which received the maximum 5-star rating.The Perodua Myvi scored impressively well, which makes it one of the safest cars tested by the safety organisation.However, a new methodology will be introduced for 2021-25 and if Perodua wants to retain that rating, it needs to add a blind-spot monitor (BSM).The X50 could still retain its 5-star rating under the new methodologyEver since ASEAN NCAP pu

CY Foong

CY Foong

Nov 6, 2020

Nissan Almera 2020 serba baru akan diberi enjin turbo di Malaysia!

Apabila Honda Malaysia sedang sibuk mengacah City serba baharunya di Facebook, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) pula senyap-senyap menyediakan Nissan Almera 2020 serba baharu dengan beberapa kejutan istimewa.Kereta spesifikasi Thai diberi roda 15 inci sebagai standardMenurut sumber yang arif tentang perkara ini, Nissan Almera 2020 serba baharu spesifikasi Malaysia akan dipadatkan dengan enjin yang sama dengan di Thailand – enjin turbo 1.0 liter dengan 3 silinder yang menjana 100 PS dan 152 Nm

Mersita

Mersita

Aug 4, 2020

All-new 2020 Nissan Almera to get turbocharged engine in Malaysia!

While Honda Malaysia is busy teasing the all-new City on Facebook, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) is quietly working on the all-new 2020 Nissan Almera with some hidden surprises.Thai-spec cars get 15-inch wheels as standardAccording to sources familiar with the matter, the Malaysian-spec, all-new 2020 Nissan Almera will be fitted with the same engine as its Thai sibling – the 1.0-litre turbocharged three-cylinder engine that does 100 PS and 152 Nm. This engine is mated exclusively to a CVT-

Eric

Eric

Aug 3, 2020

Rebiu Pemilik: Saya membeli Nissan X-Trail T32 2.0

**Artikel ini berkisar tentang pengalaman peribadi pemilik Nissan X-Trail dan ia tidak semestinya mewakili pandangan WapCar.Syed Muhammad AkmalSaya membeli Nissan X-Trail T32 2.0 ini pada bulan Julai 2017. Pada ketika itu, Nissan X-Trail ini telah menerima beberapa penambahbaikan ‘facelift’. Nissan X-Trail ini telah menerima lampu hadapan jenis “reflector halogen headlamp” bagi variant 2.0cc dan lampu hadapan jenis “projector headlamp” bagi variant 2.5cc.PROSE

Owner Review

Owner Review

Sep 19, 2020

马来西亚2020新款Nissan Almera将配备涡轮增压!

在大马Honda还忙着在Facebook上宣传全新款City时,Edaran Tan Chong Motor(ETCM)却在悄悄地研究全新的2020款 Nissan Almera,而且还准备了一些惊喜。15英寸的轮圈是泰国版的标配根据知情人士透露,大马版的2020新款Nissan Almera将会和泰国版搭载同一具引擎——1.0升的涡轮增压三缸引擎,动力输出为100 PS和152 Nm。这具引擎只会搭配CVT自排变速。换装了新的涡轮增压引擎,即将到来的全新Nissan Almera很有可能是唯一搭载强制进气引擎的日本B级轿车。除此之外,只有另一款B级车有涡轮增压,那就是Volkswagen Vento Highline,其搭载的是一具1.2升的涡轮增压汽油引擎。既然已经确认会搭载涡轮增压引擎,那么全新Nissan Almera的其它方面跟竞争对手比起来又如何呢?我们也认为应该不会有差距,如果又的话,也只会更好,因为ETCM在C27 Nissan Serena和Nissan X-Trail的改款上做得很不错。至于新款Honda City,这款新车型不会像

Rax

Rax

Oct 24, 2020