Tag

myvi lagi best 13

Rebiu: Berbaloikah Perodua Bezza 2020 1.3 Advance untuk RM 49,980? Lagi bagus Persona?

(Spesifikasi & harga 2020 Perodua Bezza | Galeri)Ramai yang beranggapan Perodua Bezza 1.3 Advance tak padan dengan harga bagi sebuah kereta sedan Segmen A di Malaysia. Dengan tanda harga hampir RM50 ribu, adalah ia pilihan yang bijak?Jika dibandingkan, Proton Saga 1.3 Premium 2019 paling mahal pun cuma RM 39,800 – RM 10 ribu lebih murah dari Bezza. Kalau anda ada bajet RM 50 ribu, mungkin anda boleh pertimbangkan Perodua MyVi 1.3 G (RM 50,290) atau Proton Persona 1.

Mersita

Mersita

Jun 6, 2020

Hatchback kesayangan Malaysia - Evolusi Perodua Myvi dalam 3 generasi

Apakah maksud nama Myvi? “Myvi” sebenarnya adalah singkatan untuk “My Vehicle”, “My Vision” dan “Malaysian Vision”. Maksud ini dipetik daripada laman sesawang rasmi Daihatsu. Lagi, tahukah anda yang Perodua Myvi merupakan model Perodua pertama yang tidak dinamakan dari bahasa Melayu? Banyak benda kita belajar hari ni, ya?Dilancarkan pada tahun 2005, hatchback segmen B ini semakin lama semakin dikenali seantero Malaysia sehingga mengalahkan kereta-k

Mersita

Mersita

Oct 20, 2020

Owner Review: 2018 Proton Iriz 1.3 CVT - Going a different route when everybody was getting a Myvi?

** This article is the personal experience of a 2018 Proton Iriz 1.3 CVT owner and does not necessarily reflect the views of WapCar.Instagram: @andrengphotographyIt was two years ago when my mom decided to get herself a new car for daily commutes. She was looking for a hatchback and sedans were out of her list. Probably because she thought a sedan was too lengthy for her? In my opinion, a sedan gives you more boot space just in case you had lots of things to carry. She also wanted a new car too

Owner Review

Owner Review

Aug 25, 2020

Evolution of the Perodua Myvi in 3 generations – Malaysia’s most loved hatchback?

“Myvi” is the derivation of “My Vehicle," "My Vision" and "Malaysian Vision”. That’s what it says on the official Daihatsu website. The Perodua Myvi was the first Perodua to not receive a name obtained from the Malay language. Launched in 2005, the B-segment hatchback has become a household name, superseding older Malaysian-produced cars like the Proton Wira.Sharing parts with the Daihatsu Boon, Subaru Justy, and Toyota Passo, it is common to see

Arif

Arif

Oct 19, 2020

In Brief: 2019 Perodua Myvi, Malaysia's best seller

Model | GalleryThe Perodua Myvi is Malaysia’s best-selling car. For anyone looking for a fuss-free daily car, the Myvi is a good choice to begin your car shopping journey.How Much Is It?The Perodua Myvi is a B-segment hatchback and prices range from RM 42,790 to RM 54,090. There are two engines to choose from, a 1.3-litre and a 1.5-litre, both naturally aspirated four-cylinder petrol. The latter is shared with the Toyota Vios, albeit with slightly different tuning.The pick of the range is

Robert

Robert

Dec 2, 2019

Perodua Myvi awarded best city car by Indonesia’s Gen-Z

The Perodua Myvi is Malaysia’s most popular car but in Indonesia, the Myvi does not enjoy the same popularity. However, the car might have scored a new generation of fans.The King, which is badged as the Daihatsu Sirion in the archipelago, was awarded the best city car award in the Marketeers Youth Choice Brands of the Year 2020.This was a result of a survey conducted by Marketeers with 1,300 Generation Z respondents all over Indonesia within the age of 18 to 25 years old. The majority of

CY Foong

CY Foong

Dec 14, 2020

Perodua Myvi S-Edition 2020 vs Myvi GT: Mana satu pilihan hati?

Kita baru-baru ini dikejutkan dengan berita Perodua memperkenalkan Perodua Myvi S-Edition 2020 di Brunei seiringan model biasa. Jangan terkejut kalau anda dengar Malaysia bukanlah negara pertama untuk menerima model ini.Digelar Myvi S-Edition, ia diinspirasikan oleh Myvi GT yang ditayangkan di 2018 Kuala Lumpur International Motor Show (2018 KLIMS).Walaubagaimanapun, tidak seperti Myvi GT yang dibina berdasarkan Myvi 1.5 AV, kereta Myvi S-Edition pasaran Brunei adalah berdasarkan Myvi 1.3G spesi

Mersita

Mersita

Jul 6, 2020

Pros and cons, 2018 Perodua Myvi: Why is it the best-selling car in Malaysia?

Perodua MyviFerrari F8 Spider, McLaren GT, 2018 Perodua Myvi, Lamborghini Huracan, etc. These are some of the finest supercars out there and thats why the Perodua Myvi is so successful. Jokes aside, the Perodua Myvi has been the best-selling car in Malaysia for a while now and Malaysians love it. But every now and again, we do get asked if the Perodua Myvi is a good choice. Well, why don’t we run through the things that make the Myvi such a compelling choice for so many, and talk about som

Shaun

Shaun

May 16, 2020

Used Perodua Myvi: What do you need to know before buying Malaysia’s favourite car?

We previously reported that used car sales are hitting an all-time high and the favourite choice among second-hand car buyers is the Perodua Myvi. If you’re looking to buy a used Myvi as well, then here’s what you need to know before you purchase one.First generation Perodua Myvi interiorIt is understandable why the Myvi is still a crowd favourite even in the used car market. Whether it is the first generation or the second-generation car, the little hatch offers an interesting packa

Jerrica

Jerrica

Oct 17, 2020

4 model kereta paling penting keluaran 2020, Perodua Myvi Style dan banyak lagi!

Tahun 2020 memang sucks sikit disebabkan pandemik, tapi tak apa. Ada sebab untuk bergembira kerana tahun ini pembuat-pembuat kereta kegemaran anda tengah bersiap siaga untuk memperkenalkan barisan model-model terbaharu mereka.Perodua Bezza 2020 merasmikan pembukaan tirai 2020 pada awal bulan Januari, diikuti pula oleh Volkswagen Passat yang terbaru, BMW X1, BMW 320i, Mazda CX-30 dan Proton X70 CKD 2020.Takkan tu je? Jangan risau, banyak lagi ni!Nissan Almera 2020Nissan Almera kini lebi

Mersita

Mersita

Jun 12, 2020

Deal Breakers: Perodua Myvi – Love the value proposition, not its seats

There is a good reason why the Perodua Myvi is Malaysia’s best-selling car, as no other segment rivals can beat its value-for-money proposition. Couple that with its stellar fuel economy and reputation for rock-solid reliability, it’s hard to topple the Myvi as the nations best-selling car.When it was introduced back in late-2017, it was the first sub-RM60k car to feature Perodua’s ASA ADAS suite, which includes Pre-Collision Warning and Braking, Front Departure Alert, and Peda

Eric

Eric

Jul 24, 2020

Video: 2019 Proton Saga 1.3 Premium facelift Review, best car to buy under RM 40k!

The 2019 Proton Saga facelift is our national carmakers most important model launch after the much-hyped Proton X70.It is the most affordable Proton model sold at a price point that most hardworking Malaysians can afford. With the facelift, Proton has elevated its entry-level car to be a desirable product.Proton engineers did not only set out to make the Proton Saga look good but also focused on making it feel good. The latter although quite abstract, can be clearly felt at every important touch

Adrian Chia

Adrian Chia

Jan 30, 2020

Perodua Bezza facelift 1.3 Premium X 2020 baharu pilihan kami pada RM 43,980

(Spesifikasi & Harga Perodua Bezza 2020 | Galeri)Pelancaran kereta lokal pertama tahun 2020 adalah facelift Perodua Bezza. Sebagai satu-satunya sedan Perodua dan juga kenderaan mereka paling laris, Bezza bagaikan anak emas bagi pembuat kereta nasional kedua tersebut.Dengan pelancaran ini, Perodua telah mengurangkan varian Bezza facelift ini kepada 4 varian, dimana mereka menggugurkan Perodua Bezza 1.3 Premium X (MT) 2019 yang kurang mendapat sambutan.Bezza facelift ini adalah sebuah kereta y

Mersita

Mersita

Jun 7, 2020

Review: 2020 Perodua Bezza 1.3 Advance, is it worth RM 49,980? Why not a Persona?

(2020 Perodua Bezza specs & price | Gallery)The range-topping Perodua Bezza 1.3 Advance is in many ways, a misunderstood car. Mainly because of its hefty asking price (for A-segment sedan) of RM 49,980.In comparison, the most cheap 2019 Proton Saga 1.3 Premium sells for RM 39,800 – a cool RM 10,000 cheaper. With a budget of circa RM 50k, one would also look at the Perodua Myvi 1.3 H (RM 50,290) and Proton Persona 1.6 Executive (RM 49,600).Bezza vs Myvi vs Saga vs Persona PriceCross-seg

Adrian Chia

Adrian Chia

Apr 20, 2020

2020 Perodua Myvi S-Edition vs Myvi GT: Which is your pick?

In a rather surprising move, Perodua unveiled the 2020 Perodua Myvi S-Edition in Brunei, alongside the regular model. Nope, Malaysia isn't the first to receive this model. Called the Myvi S-Edition, it is heavily inspired by the Myvi GT that was shown at the 2018 Kuala Lumpur International Motor Show (2018 KLIMS).However, unlike the Myvi GT that is based on the Myvi 1.5 AV, the Brunei market Myvi S-Edition is based on the entry-level Myvi 1.3G.Let’s take a closer look and compare

Eric

Eric

Jul 5, 2020

Which B-segment hatchback has the best power-to-weight ratio?

Like the B-segment sedan market, the B-segment hatchback market is also a very competitive segment.Depending on which hatchback you pick, some are either very practical, or offer class-leading ride and handling prowess.But if power is what you’re chasing after, let’s take a closer look and see which B-segment hatchback offers the best power-to-weight ratio.  Honda Jazz – Solid all-rounder, but starting to show its ageHonda Jazz galleryLike its Honda City sibling, the

Eric

Eric

May 17, 2020

Perodua Myvi: Apa yang perlu anda tahu sebelum membeli kereta terpakai paling laris di Malaysia?

Dari segi bayaran bulanan, pengangkutan persendirian seperti kereta berharga lebih tinggi berbanding pengangkutan awam. Namun demikian, ia memberikan kemudahan dimana jadual pergerakan harian tidak akan terikat di samping boleh memunggah barang dengan lebih bebas. Oleh itu, anda boleh membeli kereta terpakai yang berharga lebih rendah tetapi masih mempunyai pakej yang menarik dan berbaloi.Kabin Perodua Myvi generasi pertamaKabin Perodua Myvi generasi keduaAntaranya ialah Perodua Myvi generasi pe

Faisal

Faisal

Oct 14, 2020

Nak larikan diri? Tak perlu supercar, Perodua Myvi pasti tak kantoi!

“Myvi buat hal lagi...” Perodua Myvi memang betul-betul hero kampung. Sering digelar sebagai ‘supercar’ Malaysia, anda boleh lihat hatchback popular ini dalam posisi dan situasi yang kadang kala menghairankan tapi cukup menarik perhatian.Berbalik kepada tajuk – kenapa Perodua Myvi boleh jadi kereta terbaik untuk melarikan diri? Ya, orang kaya sememangnya tak pernah kurang dari segi pilihan kereta. Mereka boleh saja pandu kereta-kereta berprestasi tinggi seperti Toyo

Mersita

Mersita

Oct 16, 2020

Video: 2019 Perodua Myvi Advance 1.5L review, see why it's the best car ever

The Perodua Myvi Advance is one of the few cars that have the ability to appeal to buyers from all walks of life. From fresh grads to highly accomplished chief executives, the love for the Perodua Myvi knows no bounds.Over 1 million Myvis has left the production floors since the car was unveiled to the public in May 2005. Its not hard to see why the Perodua Myvi Advance can capture the hearts of most, if not all, Malaysians.The Myvi Advance has always offered superb value for its price as well a

Adrian Chia

Adrian Chia

Nov 26, 2019

Kenapa Perodua Myvi tak laku di pasaran luar negara?

Sebelum anda buat kesimpulan yang artikel ini satu lagi kritik bagi produk domestik kita sendiri, anda silap. Perodua Myvi barangkali kereta yang terbaik untuk pemanduan harian yang ada di pasaran setakat ini.Sebagai kereta harian, Perodua Myvi hampir sempurna. Ia cukup cemerlang sampaikan Honda Jazz pun nampak biasa. Jazz ada Smart Tag bina-dalam atau AEB? Tak kan? Ultra Seats yang ada pada Honda Jazz cukup menarik untuk dimiliki, tapi berapa kali je anda nak kena lipat kerusi belakan

Mersita

Mersita

Aug 26, 2020

Potong Stim: Perodua Myvi – Memang berbaloi-baloi, tapi tempat duduk tak selesa

Kenapa ramai yang tergila-gilakan Perodua Myvi sehingga menjadikannya kereta paling laris di Malaysia? Antara sebab utamanya ialah tawaran harganya yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana pesaingnya dalam segmen yang sama. Padankan ini dengan penjimatan minyaknya yang cemerlang dan reputasinya sebagai kereta yang tahan lasak, Myvi sememangnya patut diangkat sebagai kereta nasional yang paling digemari di negara kita.Apabila generasi barunya diperkenalkan pada hujung tahun 2017, ia adalah kere

Mersita

Mersita

Aug 3, 2020

Perodua Myvi 2020 kini dengan A.S.A 2.0, warna baharu Electric Blue!

Perodua MyviKenderaan kegemaran Malaysia, Perodua Myvi, kini tampil untuk 2020 dengan ciri keselamatan yang dipertingkatkan serta warna luaran baharu yang menarik, dan sudah boleh ditempah di semua bilik pameran Perodua di seluruh negara.Sebelum ini, sistem Bantuan Pemanduan Selamat (ASA*) hanya terdapat pada varian 1.5 AV. Kini, versi yang dipertingkatkan, ASA 2.0, terdapat pada varian 1.5 AV dan 1.5 H, serta ditawarkan secara pilihan pada 1.3 X.“Dengan kedatangan ASA 2.0, Perodua Myvi ki

Haris

Haris

Jul 15, 2020

Perodua Myvi: Less than RM 3,200 to maintain it over 5 years/100,000 km

The third-generation Perodua Myvi was introduced back in 2017. The model competes against the Proton Iriz in the B-segment hatchback market.Let’s take a closer look and see how much owners of the Perodua Myvi are expected to pay in terms of maintenance and insurance cost over a 5-year/100,000 km period.Owners of the Perodua Myvi (both the 1.3 and 1.5 variants) need to fork out RM 177,70 for the first service, performed at the 10,000 km mark.Similar to other Perodua models, the automatic va

Eric

Eric

May 29, 2020

2020款Perodua Myvi S-Edition对比Myvi GT:你会选哪一个?

Perodua在文莱发布其它车型的同时,出人意料地发布了2020款Perodua Myvi S-Edition。Myvi S-Edition很大程度上是受到了2018 Kuala Lumpur国际车展(2018 KLIMS)上展出的Myvi GT的影响。不过,与基于Myvi 1.5 AV打造的Myvi GT不同,在文莱发售的Myvi S-Edition将以入门级的Myvi 1.3G为平台。让我们仔细地来对比一下Myvi S-Edition和两年前展出的概念车有何不同。外观——对概念车做了简化以便量产一眼看上去,Myvi S-Edition的车头设计很大程度上受到了Myvi GT的启发,但同时也做了一些细微的调整。举例来说,与Myvi GT上用红黑色前格栅不同,Myvi S-Edition的上部进气格栅是网格状的。此外。Myvi S-Edition也丢掉了概念车上的红色装饰。从侧面看,S-Edition换上了新的14英寸铝合金轮圈、车身贴纸和侧裙。很遗憾,没有饱满的17英寸铝合金轮圈、可调式悬吊和Brembo煞车了。Myvi GT上的微妙曲线也没有出现在Myvi

Rax

Rax

Oct 23, 2020

Proton Iriz 1.3 Turbo - The 6-speed, 142 PS hot hatch we never got

Amidst all the buzz surrounding last week’s Proton EV auction, there was one very interesting model. It was a turbocharged 1.3-litre Proton Iriz with a 6-speed manual transmission.The Proton Iriz is a formidable rival to the Perodua Myvi with great handling but hampered by the uninspired Punch CVT gearbox.While the Iriz is available with a manual transmission, the 95 PS 1.3-litre isn’t really hot hatch material and the 109 PS 1.6-litre manual variant has been discontin

CY Foong

CY Foong

Jul 27, 2020

New Proton Iriz - Is It Finally A Better Car Than The Perodua Myvi?

The Proton Iriz was conceived back in 2014 as Proton’s effort to counter the ever-popular Perodua Myvi. Back then, the Iriz offered considerably more safety equipment than the Perodua Myvi, but response from the market remained lukewarm at best.Proton updated the Iriz a couple of times, with the latest update being introduced earlier this year.Five variants are available in total, up from the four variants from the 2017 update.Specifications for Proton Iriz 1.3: Engine: 1.3-litre VVT four-

Jack

Jack

Aug 5, 2019

Spied: New 2020 Perodua Myvi facelift seen, new blue colour coming soon!

Rumours of the new 2020 Perodua Myvi have been circulating for a while now, and recent spyshots have cemented the fact that the updated Myvi is coming soon.As seen on social media platforms, the updated Myvi will receive a new shade of blue, possibly mirroring the Perodua Aruz’s Electric Blue. The new colour is likely to be offered across all variants of the updated Myvi.Mystical Purple could be discontinuedContinuing on the colour options of the new Myvi, Granite Grey could be offered on

Eric

Eric

Jul 15, 2020

Perodua Myvi, kereta terlaris di Malaysia

Perodua MyviPerodua Myvi adalah kereta terlaris di Malaysia. Kepada mereka yang sedang mencari kereta harian yang bagus, Myvi seharusnya menjadi salah satu daripada pilihan utama anda.Harga mampu milik?Perodua Myvi adalah hatchback segmen B dengan harga sekitar RM 42,790 hingga RM 54,090.Didatangkan dengan 2 pilihan enjin, 1.3 liter dan 1.5 liter, kedua dua enjin adalah enjin sedutan tabii 4 silinder petrol. Enjin 1.5 liter juga digunakan dalam Toyota Vios dengan talaan yang sedikit berbeza.Pili

Haris

Haris

May 12, 2020

New 2020 Perodua Bezza facelift 1.3 Premium X is our pick of the range, RM 43,980

(2020 Perodua Bezza Price & Specs | Gallery)The first local car launch of the year is the 2020 Perodua Bezza facelift and being their best- selling (and only) sedan, it is an important model for the second national carmaker.Perodua has trimmed the Bezza facelift variant line up to 4 variants, dropping the 2019 Perodua Bezza 1.3 Premium X (MT) citing low uptake rate from the public.The Bezza facelift is a stunner in the metal and its extensive list of features are mouth-watering to showroom s

Adrian Chia

Adrian Chia

Jan 8, 2020

380 kg daun ketum disumbat dalam Perodua Myvi untuk seludup

Sesiapa yang pernah memiliki Myvi pasti tahu betapa luasnya ruang dalaman Raja Hatchback Malaysia ini. Sumbat-sumbat barang, tau-tau je muat. Jika anda pernah tertanya-tanya atau ragu-ragu lagi, baru-baru ini kami dapat tahu dari laporan Sinar Harian yang sejumlah 380 kilogram ketum diseludup menggunakan Perodua Myvi berhampiran pangkalan haram Aziz di Kampung Pisau Raut, Tumpat pada 30 Januari (Sabtu) lepas.Model Myvi yang digunakan penyeludup tersebut merupakan model Perodua Myvi 2014 Lagi Bes

Mersita

Mersita

Feb 2, 2021