Tag

perodua myvi 13 premium x

Perodua Bezza facelift 1.3 Premium X 2020 baharu pilihan kami pada RM 43,980

(Spesifikasi & Harga Perodua Bezza 2020 | Galeri)Pelancaran kereta lokal pertama tahun 2020 adalah facelift Perodua Bezza. Sebagai satu-satunya sedan Perodua dan juga kenderaan mereka paling laris, Bezza bagaikan anak emas bagi pembuat kereta nasional kedua tersebut.Dengan pelancaran ini, Perodua telah mengurangkan varian Bezza facelift ini kepada 4 varian, dimana mereka menggugurkan Perodua Bezza 1.3 Premium X (MT) 2019 yang kurang mendapat sambutan.Bezza facelift ini adalah sebuah kereta y

MersitaMersita

Jun 7, 2020

New 2020 Perodua Bezza facelift 1.3 Premium X is our pick of the range, RM 43,980

(2020 Perodua Bezza Price & Specs | Gallery)The first local car launch of the year is the 2020 Perodua Bezza facelift and being their best- selling (and only) sedan, it is an important model for the second national carmaker.Perodua has trimmed the Bezza facelift variant line up to 4 variants, dropping the 2019 Perodua Bezza 1.3 Premium X (MT) citing low uptake rate from the public.The Bezza facelift is a stunner in the metal and its extensive list of features are mouth-watering to showroom s

Adrian ChiaAdrian Chia

Jan 8, 2020

Review: 2020 Perodua Bezza 1.3 Advance, is it worth RM 49,980? Why not a Persona?

(2020 Perodua Bezza specs & price | Gallery)The range-topping Perodua Bezza 1.3 Advance is in many ways, a misunderstood car. Mainly because of its hefty asking price (for A-segment sedan) of RM 49,980.In comparison, the most cheap 2019 Proton Saga 1.3 Premium sells for RM 39,800 – a cool RM 10,000 cheaper. With a budget of circa RM 50k, one would also look at the Perodua Myvi 1.3 H (RM 50,290) and Proton Persona 1.6 Executive (RM 49,600).Bezza vs Myvi vs Saga vs Persona PriceCross-seg

Adrian ChiaAdrian Chia

Apr 20, 2020

Rebiu: Berbaloikah Perodua Bezza 2020 1.3 Advance untuk RM 49,980? Lagi bagus Persona?

(Spesifikasi & harga 2020 Perodua Bezza | Galeri)Ramai yang beranggapan Perodua Bezza 1.3 Advance tak padan dengan harga bagi sebuah kereta sedan Segmen A di Malaysia. Dengan tanda harga hampir RM50 ribu, adalah ia pilihan yang bijak?Jika dibandingkan, Proton Saga 1.3 Premium 2019 paling mahal pun cuma RM 39,800 – RM 10 ribu lebih murah dari Bezza. Kalau anda ada bajet RM 50 ribu, mungkin anda boleh pertimbangkan Perodua MyVi 1.3 G (RM 50,290) atau Proton Persona 1.

MersitaMersita

Jun 6, 2020

Used Perodua Myvi: What do you need to know before buying Malaysia’s favourite car?

We previously reported that used car sales are hitting an all-time high and the favourite choice among second-hand car buyers is the Perodua Myvi. If you’re looking to buy a used Myvi as well, then here’s what you need to know before you purchase one.First generation Perodua Myvi interiorIt is understandable why the Myvi is still a crowd favourite even in the used car market. Whether it is the first generation or the second-generation car, the little hatch offers an interesting packa

JerricaJerrica

Oct 17, 2020

Perodua Myvi 2020 kini dengan A.S.A 2.0, warna baharu Electric Blue!

Perodua MyviKenderaan kegemaran Malaysia, Perodua Myvi, kini tampil untuk 2020 dengan ciri keselamatan yang dipertingkatkan serta warna luaran baharu yang menarik, dan sudah boleh ditempah di semua bilik pameran Perodua di seluruh negara.Sebelum ini, sistem Bantuan Pemanduan Selamat (ASA*) hanya terdapat pada varian 1.5 AV. Kini, versi yang dipertingkatkan, ASA 2.0, terdapat pada varian 1.5 AV dan 1.5 H, serta ditawarkan secara pilihan pada 1.3 X.“Dengan kedatangan ASA 2.0, Perodua Myvi ki

HarisHaris

Jul 15, 2020

Perodua Myvi: Apa yang perlu anda tahu sebelum membeli kereta terpakai paling laris di Malaysia?

Dari segi bayaran bulanan, pengangkutan persendirian seperti kereta berharga lebih tinggi berbanding pengangkutan awam. Namun demikian, ia memberikan kemudahan dimana jadual pergerakan harian tidak akan terikat di samping boleh memunggah barang dengan lebih bebas. Oleh itu, anda boleh membeli kereta terpakai yang berharga lebih rendah tetapi masih mempunyai pakej yang menarik dan berbaloi.Kabin Perodua Myvi generasi pertamaKabin Perodua Myvi generasi keduaAntaranya ialah Perodua Myvi generasi pe

FaisalFaisal

Oct 14, 2020

Perodua Myvi: Less than RM 3,200 to maintain it over 5 years/100,000 km

The third-generation Perodua Myvi was introduced back in 2017. The model competes against the Proton Iriz in the B-segment hatchback market.Let’s take a closer look and see how much owners of the Perodua Myvi are expected to pay in terms of maintenance and insurance cost over a 5-year/100,000 km period.Owners of the Perodua Myvi (both the 1.3 and 1.5 variants) need to fork out RM 177,70 for the first service, performed at the 10,000 km mark.Similar to other Perodua models, the automatic va

EricEric

May 29, 2020

New 2020 Perodua Bezza has 4 variants, G/X/AV - which to pick?

Perodua has given their only sedan a facelift. The 2020 Perodua Bezza is now sleeker with new modern touches but major changes have been made in terms of variants. So, what do you get in the various variants on offer? Here’s a quick guide.As you know, the Bezza is now pricier than before and has gained 2 new colour schemes; Garnet Red (1.3-litre variants only) and Granite Grey. Model 2020 Price (RM) 2019 Price (RM) Difference (RM) Bezza 1.0 MT Replaces GXt

JerricaJerrica

Jan 8, 2020

New 2020 Perodua Bezza facelift launched in Malaysia - cheapest sedan with AEB, priced from RM34,580

A new decade calls for a new Perodua Bezza. Perodua launched the facelifted 2020 Perodua Bezza earlier today with the tagline ‘Bolder. Smarter.’ The updated A-segment Perodua Bezza benefits from some much needed upgrades to face the challenge of a reinvigorated Proton Saga.Prices for the Bezza have also gone up across the range – with price adjustments ranging from RM 90 to RM 2,190, depending on variant - but it’s justified by a proportionate increase in features.Like th

HansHans

Jan 8, 2020

The Daihatsu D-Compact X-over is the Perodua Myvi Style that we wish we had

Perodua is expected to introduce a crossover version of the Myvi soon, ala Perodua Axia Style. Expect the forthcoming taller riding Perodua Myvi to feature faux SUV-style side claddings, sharing the same ‘Style’ moniker.The idea of a Perodua Myvi crossover is not new. Back in 2006, two years after the first generation Daihatsu Boon/Toyota Passo twins were introduced in Japan and one year after a lightly re-designed Boon/Passo became the Perodua Myvi, Daihatsu had introduced the D-Com

HansHans

Jun 2, 2020

Potong Stim: Perodua Myvi – Memang berbaloi-baloi, tapi tempat duduk tak selesa

Kenapa ramai yang tergila-gilakan Perodua Myvi sehingga menjadikannya kereta paling laris di Malaysia? Antara sebab utamanya ialah tawaran harganya yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana pesaingnya dalam segmen yang sama. Padankan ini dengan penjimatan minyaknya yang cemerlang dan reputasinya sebagai kereta yang tahan lasak, Myvi sememangnya patut diangkat sebagai kereta nasional yang paling digemari di negara kita.Apabila generasi barunya diperkenalkan pada hujung tahun 2017, ia adalah kere

MersitaMersita

Aug 3, 2020

Deal Breakers: Perodua Myvi – Love the value proposition, not its seats

There is a good reason why the Perodua Myvi is Malaysia’s best-selling car, as no other segment rivals can beat its value-for-money proposition. Couple that with its stellar fuel economy and reputation for rock-solid reliability, it’s hard to topple the Myvi as the nations best-selling car.When it was introduced back in late-2017, it was the first sub-RM60k car to feature Perodua’s ASA ADAS suite, which includes Pre-Collision Warning and Braking, Front Departure Alert, and Peda

EricEric

Jul 24, 2020

Perodua Myvi S-Edition 2020 vs Myvi GT: Mana satu pilihan hati?

Kita baru-baru ini dikejutkan dengan berita Perodua memperkenalkan Perodua Myvi S-Edition 2020 di Brunei seiringan model biasa. Jangan terkejut kalau anda dengar Malaysia bukanlah negara pertama untuk menerima model ini.Digelar Myvi S-Edition, ia diinspirasikan oleh Myvi GT yang ditayangkan di 2018 Kuala Lumpur International Motor Show (2018 KLIMS).Walaubagaimanapun, tidak seperti Myvi GT yang dibina berdasarkan Myvi 1.5 AV, kereta Myvi S-Edition pasaran Brunei adalah berdasarkan Myvi 1.3G spesi

MersitaMersita

Jul 6, 2020

2020 Perodua Myvi S-Edition vs Myvi GT: Which is your pick?

In a rather surprising move, Perodua unveiled the 2020 Perodua Myvi S-Edition in Brunei, alongside the regular model. Nope, Malaysia isn't the first to receive this model. Called the Myvi S-Edition, it is heavily inspired by the Myvi GT that was shown at the 2018 Kuala Lumpur International Motor Show (2018 KLIMS).However, unlike the Myvi GT that is based on the Myvi 1.5 AV, the Brunei market Myvi S-Edition is based on the entry-level Myvi 1.3G.Let’s take a closer look and compare

EricEric

Jul 5, 2020

Hatchback kesayangan Malaysia - Evolusi Perodua Myvi dalam 3 generasi

Apakah maksud nama Myvi? “Myvi” sebenarnya adalah singkatan untuk “My Vehicle”, “My Vision” dan “Malaysian Vision”. Maksud ini dipetik daripada laman sesawang rasmi Daihatsu. Lagi, tahukah anda yang Perodua Myvi merupakan model Perodua pertama yang tidak dinamakan dari bahasa Melayu? Banyak benda kita belajar hari ni, ya?Dilancarkan pada tahun 2005, hatchback segmen B ini semakin lama semakin dikenali seantero Malaysia sehingga mengalahkan kereta-k

MersitaMersita

Oct 20, 2020

Perodua Myvi, kereta terlaris di Malaysia

Perodua MyviPerodua Myvi adalah kereta terlaris di Malaysia. Kepada mereka yang sedang mencari kereta harian yang bagus, Myvi seharusnya menjadi salah satu daripada pilihan utama anda.Harga mampu milik?Perodua Myvi adalah hatchback segmen B dengan harga sekitar RM 42,790 hingga RM 54,090.Didatangkan dengan 2 pilihan enjin, 1.3 liter dan 1.5 liter, kedua dua enjin adalah enjin sedutan tabii 4 silinder petrol. Enjin 1.5 liter juga digunakan dalam Toyota Vios dengan talaan yang sedikit berbeza.Pili

HarisHaris

May 12, 2020

Owner Review: 2018 Proton Iriz 1.3 CVT - Going a different route when everybody was getting a Myvi?

** This article is the personal experience of a 2018 Proton Iriz 1.3 CVT owner and does not necessarily reflect the views of WapCar.Instagram: @andrengphotographyIt was two years ago when my mom decided to get herself a new car for daily commutes. She was looking for a hatchback and sedans were out of her list. Probably because she thought a sedan was too lengthy for her? In my opinion, a sedan gives you more boot space just in case you had lots of things to carry. She also wanted a new car too

Owner ReviewOwner Review

Aug 25, 2020

Video: 2020 Perodua Bezza sedan in Malaysia, better than a Proton Saga?

Perodua kicked off the new decade with their new 2020 Perodua Bezza facelift. Now with a more aggressive exterior styling, improved features but at a higher price tag.Major highlights done to the styling of the facelift Bezza include LED reflector headlamps that are standard across the board, sharper bumpers and upsized 15-inch dual-tone alloy wheel design for the 1.3 Advance variant. We’ve broken down in detail every change done to the new Bezza compared to the old car which you can read

Adrian ChiaAdrian Chia

Jan 17, 2020

Spied: New 2020 Perodua Myvi facelift seen, new blue colour coming soon!

Rumours of the new 2020 Perodua Myvi have been circulating for a while now, and recent spyshots have cemented the fact that the updated Myvi is coming soon.As seen on social media platforms, the updated Myvi will receive a new shade of blue, possibly mirroring the Perodua Aruz’s Electric Blue. The new colour is likely to be offered across all variants of the updated Myvi.Mystical Purple could be discontinuedContinuing on the colour options of the new Myvi, Granite Grey could be offered on

EricEric

Jul 15, 2020

Evolution of the Perodua Myvi in 3 generations – Malaysia’s most loved hatchback?

“Myvi” is the derivation of “My Vehicle," "My Vision" and "Malaysian Vision”. That’s what it says on the official Daihatsu website. The Perodua Myvi was the first Perodua to not receive a name obtained from the Malay language. Launched in 2005, the B-segment hatchback has become a household name, superseding older Malaysian-produced cars like the Proton Wira.Sharing parts with the Daihatsu Boon, Subaru Justy, and Toyota Passo, it is common to see

ArifArif

Oct 19, 2020

Proton Iriz kini mampu mencabar populariti Perodua Myvi

Proton Iriz telah dilancarkan pada tahun 2014 sebagai usaha Proton untuk memberi saingan kepada Perodua Myvi yang lebih popular. Pada ketika itu, Proton Iriz menawarkan lebih banyak ciri ciri keselamatan berbanding Perodua Myvi tetapi sambutan dari pasaran tidak begitu memberangsangkan.Proton telah menaik taraf model Iriz beberapa kali dan model terakhir diperkenalkan pada awal tahun 2019.Sejumlah lima varian telah ditawarkan berbanding empat varian bagi kemas kini pada tahun 2017.Spesifikasi un

HarisHaris

May 20, 2020

Pros and cons, 2018 Perodua Myvi: Why is it the best-selling car in Malaysia?

Perodua MyviFerrari F8 Spider, McLaren GT, 2018 Perodua Myvi, Lamborghini Huracan, etc. These are some of the finest supercars out there and thats why the Perodua Myvi is so successful. Jokes aside, the Perodua Myvi has been the best-selling car in Malaysia for a while now and Malaysians love it. But every now and again, we do get asked if the Perodua Myvi is a good choice. Well, why don’t we run through the things that make the Myvi such a compelling choice for so many, and talk about som

ShaunShaun

May 16, 2020

New 2020 Perodua Bezza vs 2019 Proton Saga - How do they compare?

(2020 Perodua Bezza Spec and Prices | Gallery) | (2019 Proton Saga Spec and Prices | Gallery)As Perodua recently unveiled the updated 2020 Bezza, the burning question on everyone’s mind is simple - should I pick the new Bezza or the equally-new Proton Saga?Fuel efficiency - Bezza is king, naturallySince its introduction back in 2016, the Perodua Bezza has cemented its fuel efficiency capabilities, thanks to its featherlight body, fuel-sipping engines, and slippery aerodynamics.According to

EricEric

Jan 10, 2020

New Proton Iriz - Is It Finally A Better Car Than The Perodua Myvi?

The Proton Iriz was conceived back in 2014 as Proton’s effort to counter the ever-popular Perodua Myvi. Back then, the Iriz offered considerably more safety equipment than the Perodua Myvi, but response from the market remained lukewarm at best.Proton updated the Iriz a couple of times, with the latest update being introduced earlier this year.Five variants are available in total, up from the four variants from the 2017 update.Specifications for Proton Iriz 1.3: Engine: 1.3-litre VVT four-

JackJack

Aug 5, 2019

2020款Perodua Myvi S-Edition对比Myvi GT:你会选哪一个?

Perodua在文莱发布其它车型的同时,出人意料地发布了2020款Perodua Myvi S-Edition。Myvi S-Edition很大程度上是受到了2018 Kuala Lumpur国际车展(2018 KLIMS)上展出的Myvi GT的影响。不过,与基于Myvi 1.5 AV打造的Myvi GT不同,在文莱发售的Myvi S-Edition将以入门级的Myvi 1.3G为平台。让我们仔细地来对比一下Myvi S-Edition和两年前展出的概念车有何不同。外观——对概念车做了简化以便量产一眼看上去,Myvi S-Edition的车头设计很大程度上受到了Myvi GT的启发,但同时也做了一些细微的调整。举例来说,与Myvi GT上用红黑色前格栅不同,Myvi S-Edition的上部进气格栅是网格状的。此外。Myvi S-Edition也丢掉了概念车上的红色装饰。从侧面看,S-Edition换上了新的14英寸铝合金轮圈、车身贴纸和侧裙。很遗憾,没有饱满的17英寸铝合金轮圈、可调式悬吊和Brembo煞车了。Myvi GT上的微妙曲线也没有出现在Myvi

RaxRax

Oct 23, 2020

Perodua Myvi: Kelebihan dan kekurangan, kos servis dan kos pemilikan

Perodua MyviBagi mereka yang membeli hatchback segmen B, pilihan terbaik bagi kebanyakan rakyat Malaysia adalah Perodua Myvi. Jimat minyak, praktikal dan bergaya adalah antara ciri Perodua Myvi yang tepat dengan citarasa rakyat Malaysia.Oleh itu, dalam artikel ini kami akan menyenaraikan dengan lebih terperinci mengenai kelebihan dan kekurangan Perodua Myvi, anggaran bayaran bulanan dan kos penyelenggaraan bagi mereka yang sedang berkira-kira untuk memiliki kereta paling laris di Malaysia ini.Ke

HarisHaris

Sep 24, 2020

Perodua Myvi – How much to maintain, what's the monthly payment?

For those shopping for a B-segment hatchback, the default option for many Malaysians is the Perodua Myvi.The other alternative is the Proton Iriz, but we’ll get into that later.In this article, we’ll take a closer look at the Perodua Myvi’s pros and cons, as well as the estimated monthly payment to see if it’s the right car for you.Pros and ConsHeadlining the Perodua Myvi is its value-for-money preposition. For a car that costs less than RM 53k, the potential buyer does g

EricEric

Sep 11, 2020

Kenapa Perodua Myvi tak laku di pasaran luar negara?

Sebelum anda buat kesimpulan yang artikel ini satu lagi kritik bagi produk domestik kita sendiri, anda silap. Perodua Myvi barangkali kereta yang terbaik untuk pemanduan harian yang ada di pasaran setakat ini.Sebagai kereta harian, Perodua Myvi hampir sempurna. Ia cukup cemerlang sampaikan Honda Jazz pun nampak biasa. Jazz ada Smart Tag bina-dalam atau AEB? Tak kan? Ultra Seats yang ada pada Honda Jazz cukup menarik untuk dimiliki, tapi berapa kali je anda nak kena lipat kerusi belakan

MersitaMersita

Aug 26, 2020

Nak larikan diri? Tak perlu supercar, Perodua Myvi pasti tak kantoi!

“Myvi buat hal lagi...” Perodua Myvi memang betul-betul hero kampung. Sering digelar sebagai ‘supercar’ Malaysia, anda boleh lihat hatchback popular ini dalam posisi dan situasi yang kadang kala menghairankan tapi cukup menarik perhatian.Berbalik kepada tajuk – kenapa Perodua Myvi boleh jadi kereta terbaik untuk melarikan diri? Ya, orang kaya sememangnya tak pernah kurang dari segi pilihan kereta. Mereka boleh saja pandu kereta-kereta berprestasi tinggi seperti Toyo

MersitaMersita

Oct 16, 2020