Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor

Faisal · Sep 10, 2021 02:00 PM

Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor 01

Peralihan negeri Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Selangor, dan Putrajaya ke Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN) bermula hari ini menyaksikan anggota polis dan tentera mengemas segala peralatan dan khemah pada lewat malam semalam.

Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor 02

Kredit: Bernama.

Setelah menjalankan tugas di seluruh Lembah Klang selama 24 jam setiap hari sejak 9 bulan yang lalu, tibalah giliran untuk mereka berehat pula.

Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor 03

Kredit: Bernama.

Walaupun ada rakyat yang membenci apabila disaman atau dilarang sewaktu melalui sekatan jalan raya, haruslah difahamkan bahawa mereka hanya menjalankan tugas yang diamanahkan oleh kerajaan demi mengekang penularan wabak Covid-19 di negara kita.

Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor 01

Sekatan jalan raya di Lebuhraya Persekutuan sudah tiada. Kredit: Facebook Darren Soh.

Apa yang kita sama-sama perlu buat hanyalah bersabar dan berikan kerjasama antara satu sama lain. Lagipun selepas hujan kan mesti ada pelangi.

Ambang PPN Fasa 2, polis & tentera buka ‘roadblock’ penghubung KL dan Selangor 02

Kredit: Bernama.

Sekarang ini, anda sudah bebas untuk merentas daerah di antara KL, Selangor dan Putrajaya. Apapun, berhati-hatilah dan jaga SOP masing-masing.

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Komen

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2022 Honda City Hatchback 1.5 S

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli?   Jual kereta anda

Model Terbaru