Proton Saga rempuh pagar rumah, hempap dan sepit wanita Indonesia hingga parah di KK

Mersita ยท Aug 3, 2021 03:00 PM

Proton Saga rempuh pagar rumah, hempap dan sepit wanita Indonesia hingga parah di KK 01

Malang tak berbau, seorang wanita cedera parah setelah pagar rumah yang dirempuh sebuah Proton Saga jatuh menghempapnya pada pagi semalam (2 Ogos) di Taman Luyang, Kota Kinabalu.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 10 pagi itu melibatkan mangsa, Maria Jari, seorang wanita warga Indonesia berusia 41 tahun. Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah menerima panggilan kecemasan berkenaan insiden itu pada jam 10.25 pagi sebelum enam pegawai serta dua buah jentera dikerah ke lokasi kejadian.

Proton Saga rempuh pagar rumah, hempap dan sepit wanita Indonesia hingga parah di KK 02

Pegawai Perhubungan Awam JPBM Sabah, Mohd. Affendy K Ramin berkata Proton Saga berkenaan dipercayai hilang kawalan lalu melanggar pagar besi rumah tersebut dan menghempap mangsa. Setiba di lokasi kejadian, pasukan penyelamat bertindak pantas dengan mengalihkan pagar yang menghempap mangsa. Operasi tamat sepenuhnya pada jam 10.58 pagi.

Menurut gambar yang dikongsi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, tayar belakang Proton Saga berkenaan berada betul-betul di atas pagar yang dirempuhnya manakala mangsa tersepit di bawah pagar berkenaan yang sudah jatuh menyembah bumi.

Mangsa berjaya dikeluarkan dan diberi rawatan awal oleh Unit Bantuan Perkhidmatan Perubatan Kecemasan (EMRS) sebelum dihantar ke hospital untuk rawatan selanjutnya.

Sumber berita: Utusan Malaysia

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

Perbincangang Trending

Komen

Mudah, dapatkan kereta yang dibeli dengan pantas!

2021 Toyota Corolla Cross 1.8G

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Model Terbaru