window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_breadcrumb_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685524554756-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685524554756-0'); });

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba!

Khairil ยท Jun 29, 2021 07:00 PM

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 01

Selain jaguh di atas litar lumba bertaraf dunia, pelumba Moto2 negara, Hafizh Syahrin Abdullah, seperti ramai pelumba lain turut dikenali sebagai atlet yang menggemari sukan berbasikal.

Juga baca: TMJ tunjuk minat nak taja, motivasi Hafizh Syahrin melonjak!

Ia ditunjukkan dalam laman sosial atlet berkenaan dan terbaharu, ada perkhabaran kurang enak apabila pelumba kelahiran Ampang, Selangor itu apabila dia terpaksa menjual salah satu basikal kegemarannya.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_fourthp_under_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525140735-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525140735-0'); });

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 01

Tindakan itu dikatakan terpaksa dibuat untuk menampung perbelanjaan perlumbaan di Kejuaraan Motosikal Dunia yang jelas memerlukan dana yang besar.

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 02

"Untuk dijual, TT Shiv saya. Hanya 200 km jarak perbatuan. RM 42k, boleh bincang. Mesej saya jika kamu berminat. Jual sebab nak berlumba,” tulis Hafizh.

Juga baca: Rangkul keputusan terbaik musim 2021, Hafizh dedikasi perlumbaan di Mugello kepada Dupasquier!

Sekalipun menerima gaji daripada pasukan NTS RW Racing GP pada musim ini, ia dipercayai tidak cukup untuk menampung perbelanjaan tinggi yang diperlukan untuk beraksi di kejuaraan elit berkenaan.

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 03

Selain perbelanjaan tempat tinggal, Hafizh terpaksa mencari dana untuk pelbagai perbelanjaan lain seperti tiket penerbangan, perjalanan, latihan yang memaksanya untuk lebih berjimat.

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 04

Pada aksi di GP Belanda yang dianggap sebagai perlumbaan laman sendiri RW Racing GP minggu lalu, kebangkitan yang diharapkan bekas pelumba MotoGP negara itu tidak kesampaian apabila dia terus kempunan untuk menamatkan saingan dalam kelompok pungutan mata.

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 05

Kali terakhir pelumba yang terkenal dengan kelantangannya bersuara itu adalah di GP Itali di kedudukan kesembilan dengan saingan Moto2 ketika ini memasuki tempoh rehat musim panas.

Juga baca: Pelumba Moto2, Hafizh Syahrin 'naik angin' lagi, kali ini tuju kepada Imigresen!

Hafizh Syahrin terpaksa 'letgo' basikal kesayangan cari dana untuk berlumba! 06

“Sebagai pasukan, kami akan menggunakan tempoh rehat ini untuk Kembali dengan lebih kuat apabila musim ini bersambung di Austria,” kata Pengurus Besar RW Racing, Jarno Janssen.

Sumber imej: Instagram Hafizh Syahrin, Facebook RW Racing GP

Khairil

Motorcycle Writer

Seorang yang tidak pernah terfikir untuk menjadi penulis tetapi akhirnyaa menjadikan bidang penulisan sebagai kerjaya dengan minat terarah kepada sukan permotoran dan automotif. Sentiasa kagum dengan teknologi yang ada pada jentera tidak kira dua atau empat roda dan boleh menghabiskan masa berjam-jam menonton perlumbaan, membaca rebiu kereta atau motosikal.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_relatedmodel_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525247138-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525247138-0'); });
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Perbincangang Trending

Mudah, dapatkan kereta yang dibeli dengan pantas!

2023 Toyota Yaris 1.5E

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli? ย  Jual kereta anda