window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_breadcrumb_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685524554756-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685524554756-0'); });

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia

Faisal ยท Oct 25, 2022 10:27 AM

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 01

  • Chery kembali ke Malaysia di bawah pasukan pengurusan baharu
  • Prebiu Chery Tiggo 4 Pro, Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro Max, dan Omoda 5
  • Rangkaian selepas jualan akan diwujudkan di seluruh Malaysia

Chery secara rasmi telah mengambil anjakan besar ke arah pembaharuan semula jenamanya di Malaysia dengan mengadakan acara pratonton fizikal yang melibatkan tidak kurang daripada 5 model semasa untuk media terpilih, bakal pengedar dan rakan kongsi perniagaan.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 02

Chery Tiggo 8 Pro Max

"Acara ini penting kerana beberapa sebab. Pertama, ia merupakan penglibatan fizikal pertama Chery di Malaysia di bawah pasukan baharu. Kedua, ia menandakan penampilan rasmi pertama model generasi semasa kami di Malaysia dan ketiga, ia adalah penampilan pertama daripada Tiggo 8 Pro PHEV (kenderaan elektrik hibrid plug-in) di Asia Tenggara," kata Pengarah Negara Chery Malaysia, Encik Leo Chen.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 03

Chery Omoda 5

Turut hadir ialah Chery Omoda 5, Tiggo 4 Pro, Tiggo 7 Pro and Tiggo 8 Pro biasa, untuk memberikan pengalaman kukuh mengenai teknologi canggih, reka bentuk bergaya dan ciri premium yang menjadi taruhan jenama Chery hari ini dan masa depan.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_fourthp_under_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525140735-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525140735-0'); });

Sepanjang acara dua hari itu, lebih 100 hadirin menjadi rakyat Malaysia pertama yang merasai sendiri model terbaru Chery, secara statik malah dinamik untuk sesetengah model.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 01

Chery Tiggo 4 Pro shown

"Di Chery, mendekati pengguna adalah amat penting. Selain menyampaikan kejayaan global kami baru-baru ini dan menunjukkan kepada mereka lonjakan dalam teknologi, kualiti dan reka bentuk kami, acara pratonton ini juga merupakan platform untuk kami berinteraksi secara langsung dengan pengguna Malaysia dan memahami hati dan fikiran mereka dengan lebih mendalam berkaitan dengan kereta." ujar Chen.

"Acara pratonton ini akan mengukuhkan penyelidikan pasaran yang telah kami lakukan setakat ini dengan membenarkan kami mengumpul maklum balas yang meluas daripada tetamu kami yang dihargai melalui tinjauan, kali ini bersama-sama kenderaan sebenar.

"Maklum balas ini akan sangat membantu kami memperhalusi produk dan strategi jenama kami untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada pasaran Malaysia, serta menilai kesesuaian setiap model ini untuk pasaran," tambahnya.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 02

Chery Omoda 5

Dengan pembangunan moden dan global sebagai terasnya, OMODA 5 telah mendapat banyak perhatian daripada rakyat Malaysia kerana nuansa reka bentuk Art in Motion yang futuristik dan teknologi pintarnya, termasuk lelaran terbaharu Chery bagi Sistem Bantuan Pemandu Termaju (ADAS) dan skrin dwi lancar yang luas.

Keutamaan siri Tiggo Pro yang terkenal - Chery Tiggo 8 Pro, menyasarkan untuk memenuhi permintaan mobiliti usahawan dan profesional melalui gabungan teknologi, sentuhan premium dan serba boleh model 7 tempat duduk.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 03

Chery Omoda 5

Adik beradik 5-tempat duduk yang lebih padat, Chery Tiggo 7 Pro, memberikan keseimbangan yang mengagumkan antara gaya bandar dan ciri premium, termasuk tiga skrin definisi tinggi yang padat dengan teknologi terkini, manakala Tiggo 4 Pro menyasarkan golongan muda go-getter dengan uniknya. gabungan teknologi dan keselesaan.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 04

Tiggo 8 Pro PHEV

Sementara itu, Cgery Tiggo 8 Pro PHEV mewakili antara teknologi terbaharu Chery dalam bidang kenderaan tenaga baharu. Enjin petrolnya berfungsi bersama-sama Transmisi Hibrid Terdedikasi (DHT) yang menampilkan dwi motor elektrik untuk menghasilkan sembilan mod operasi termasuk kerja siri dan selari, menjadikannya yang pertama seumpamanya di kalangan jenama China.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 05

Apple CarPlay pada Omoda 5

"Sebagai salah satu ekonomi terbesar ASEAN dan dengan pasaran automotif yang maju, Malaysia adalah pasaran yang sangat strategik dalam rancangan Chery untuk globalisasi selanjutnya.

"Sebagai pengeksport kereta penumpang utama China selama 19 tahun berturut-turut, dengan kehadiran di lebih 80 negara dan wilayah, dan kepercayaan lebih 10 juta pengguna di seluruh dunia, kami percaya kami akan dapat menggunakan kepakaran kami untuk menyumbang kepada industri automotif Malaysia dan seterusnya memacu pertumbuhannya," kata Encik Chen.

Lupakan Eastar dahulu, Chery pratonton Omoda 5 & SUV Tiggo 4 Pro, 7 Pro & 8 Pro di Malaysia 06

Chery Tiggo 4 Pro

"Kami berterima kasih atas sokongan positif yang ditunjukkan oleh semua pihak berkepentingan untuk acara pratonton ini, dan kami berharap dapat menggembirakan lebih ramai rakyat Malaysia dalam masa terdekat sambil kami membawa jenama Chery ke peringkat seterusnya di Malaysia," tambahnya.

Baca: Chery memberi jaminan kepada rakyat Malaysia tentang servis selepas jualan, standard bertaraf global!

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/22557728108/my_article_relatedmodel_above_pc', [ 728, 90 ], 'div-gpt-ad-1685525247138-0').addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1685525247138-0'); });
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a-2x2-stream', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Dapatkan respons dalam masa 24 jam!

2023 Chery Omoda 5 C

Upgrade

Add your car

Tidak mahu tukar-beli? ย  Jual kereta anda