Tag

toyota unser body kit

Toyota Harrier 2020 dengan body kit GR. Lebih mengancam?

Toyota HarrierToyota Racing Development telahpun mengeluarkan set body kit rasmi dengan jenama Gazoo Racing (GR) untuk model Toyota Harrier 2020 terbaru.Aksesori kosmetikSet body kit tersebut datang dalam 16 bahagian yang merangkumi spoiler bumper depan dan belakang, skirt sisi, hiasan bumper depan, spoiler pintu belakang dan beberapa pelekat decal bahagian luar.Anda boleh menambah lagi pilihan yang ada. Terdapat 4 ekzos palsu keluli tahan karat, jalur merah, rim aloi 20 inci multispoke hitam da

Haris

Haris

Jun 25, 2020

The 2020 Toyota Harrier gets a sporty GR body kit in Japan

If the 2020 Toyota Harrier isn’t enough for your taste, Gazoo Racing (GR) just released a sporty-looking body kit only available in Japan. Form over FunctionThe body kit adds a sporty-looking front and rear diffuser, side visor fins, side skirts and a rear spoiler.You can further add on air intakes on the bumpers, 4 stainless steel-tipped faux exhausts, red racing stripes, 20-inch black multispoke alloy rims and tinted windows.So is there anything functional?An anti-swa

Brian

Brian

Jun 23, 2020

Future owners of Perodua D55L, the Toyota Raize Modellista body kit is waiting for you

This Modellista body kit is designed specifically for the Toyota Raize - aka Daihatsu Rocky - in Japan, but does this mean it will fit on the upcoming Perodua D55L which is based on the Rocky? Wing Hin Motorsports Facebook page has hinted the availability of the styling package in Malaysia. In theory, the package should allow D55L owners a chance to upgrade the looks of their B-segment SUV. The Modellista Advance Blast Style is an official body kit offered by Toyota for the Raize. It features a

Jerrica

Jerrica

Dec 17, 2020

Drive68 body kit fitted to the 2020 Honda City

Ter Studios, a Thai body kit supplier, recently gave the 2020 Honda City a visual makeover with the Drive68 body kit.Up front, the front bumper extension gives off an aggressive visual intake on the fog lamp section. The lip features integrated reflective extensions on the corners of the bumpers. The rear bumper extension have been fitted with chrome-tipped exhausts that only serve as eye-candy. Paired with the faux exhausts is an inconspicuous diffuser-like element, complemented with a mes

Brian

Brian

Jun 10, 2020

Check out this epic LUMGA body kit on the all-new 2020 Nissan Almera

If you think that the Drive68 body kit on the all-new Nissan Almera is just a little too tame for you, then take a load of this ultra-aggressive LUMGA body kit created by body kit company Amotriz in Thailand.At first glance, the futuristic and aggressive body kit reminds one of the sporty kits on the Honda Civic Type-R and Nissan GT-R R35.The body kit includes a modified front bumper, sharp side skirting, a choice of massive rear spoiler or a ducktail style spoiler, and a rear bumper that makes

Jerrica

Jerrica

Sep 14, 2020

Rendered: 2021 Perodua D55L with GR body kit, this or the Proton X50?

While the Proton X50 is still enjoying the limelight since its launch in October 2020, the Perodua D55L is on its way to capture the hearts of Malaysians. Our friends at funtasticko have information that the Perodua D55L will begin production in Rawang in February 2021.Perodua D55L spied in camouflageAlthough the final name of the Perodua D55L is yet to be confirmed, photo chopper Theophilus Chin has blessed us again with a rendering of a GR version of the Perodua D55L. (Daihatsu Rocky/Toyota Ra

Arif

Arif

Dec 21, 2020

TRD kit among aftermarket options for Perodua D55L, sporty enough for you?

Estimated to launch in March 2021, the Perodua D55L might just be the future ubiquitous car. Being based on the exisiting Toyota Raize, an aftermarket TRD body kit is already available for those who wish to stand out.The TRD kit is a purely cosmetic upgrade consisting of: Front spoiler Side skirts Rear bumper spoiler Front bumper garnish Side decals Back door decal Sun shade Door handle protector Luggage mat Push start switchThere is an official distributor of TRD parts in Malaysia (Wing Hin Mot

Arif

Arif

Dec 25, 2020

Kit TRD antara pilihan aftermarket untuk Perodua D55L. Amacam, cukup kencang?

Perodua D55L yang dianggarkan pelancarannya pada Mac 2021 boleh jadi sebuah model yang boleh dilihat meluncur beramai-ramai di jalan raya Malaysia.Dibina berdasarkan Toyota Raize, kit badan TRD ‘aftermarket’ kini sudah tersedia untuk dibeli bagi mereka yang mahu tampak lebih menonjol dengan SUV baharu itu nanti.Kit TRD ini merupakan naiktaraf kosmetik yang merangkumi: Spoiler hadapan Skirt sisi Spoiler bampar belakang Perincian bampar hadapan Decal sisi Decal pintu belakang Pelindung

Mersita

Mersita

Dec 30, 2020

Jom lihat sendiri Toyota RAV4 2020 dengan Aero Kit Modellista

Toyota RAV4 generasi kelima serba baharu baru sahaja dilancarkan pada bulan Jun lepas. Toyota RAV4 2020 disambut baik oleh peminat SUV kompak kerana rupa bentuk badannya yang ‘rugged’ berserta perincian aerodinamik yang tampak harmoni dengan keseluruhan badannya.Nak lebih cantik lagi? Kini Toyota RAV4 boleh didapati dengan aero kit Modellista! Menurut laman Facebook Wing Hin Motorsports, Toyota RAV4 yang dipasang kit Modellista kini boleh dilihat di bilik pameran Toyota 4s di Ba

Mersita

Mersita

Jul 13, 2020

Toyota GranAce dengan kit badan Amotriz - abang besar Alphard & Vellfire!

Toyota Alphard dan Vellfire adalah MPV mewah kegemaran ramai rakyat Malaysia. Memang tak sah kalau tak nampak MPV ini di jalan raya kita setiap hari, betul tak? Ni rupa standard GranAce. Gril depan besar nau.Katakan anda inginkan sebuah MPV yang serupa macam Toyota Alphard dan Vellfire, tapi jauh lebih besar, panjang, lebar, serta mengekalkan rupa depan yang begitu menonjol…ada ke kereta sebegitu? Jawapannya, Toyota GranAce!Peti sejuk XXXL bergerak?GranAce ini 355 mm lebih panja

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Oct 20, 2020

Toyota Yaris 2021 – ‘facelift’ tak cukup garang? Masuklah kit badan Drive68!

UMW Toyota Motor (UMWT) hari ini baru sahaja membuka tempahan untuk Toyota Yaris 2021. Kemas kini ketara boleh dilihat di reka bentuk bampar depan baharu yang kini tidak tersenyum seperti dulu.Secara peribadi, penulis amat gemarkan reka bentuk bampar depan baharu ini kerana ia membuatkan Yaris nampak lebih garang. Tetapi bagaimana pula jika ada yang rasakan kemaskini ini masih boleh nampak gempak lagi?Jiran kita di Thailand ada solusinya. TERstudio, salah satu pengeluar kit badan terkenal di Tha

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Nov 2, 2020

Toyota Raize’s new body scores big at JNCAP

The JNCAP has rated the Toyota Raize’s rigid DNGA platform with 5 stars in the collision safety performance evaluation. The Raize managed to achieve the top rank even though JNCAP has revised their collision safety performance evaluation criteria.The new Raize is the first compact car built on Daihatsu’s DNGA platform. Daihatsu and Toyota created the platform with a goal of providing car passengers with the best driving performance, luxury, safety, and peace of mind.Daihatsu has cert

Jerrica

Jerrica

May 28, 2020

Toyota Hilux anda nampak biasa? Dijual di Malaysia, masuklah kit Modellista!

Pemilik Toyota Hilux yang ingin memberi rupa baru kepada trak pikap mereka ataupun ingin menambah sedikit elemen agresif, anda boleh membeli kit Modellista yang ada dijual di Malaysia!Di bahagian depan, sentuhan kit Modellista merangkumi satu set hiasan lampu kabus, spoiler depan, dan hiasan gril.Beralih ke sisi pula, terdapat kemasan ‘overfender’ berwarna hitam kilat, rekaan roda baru,dan juga sticker jalur dengan logo Modellista.Tiada perubahan di bahagian belakang melainkan penamb

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Apr 15, 2021

Daihatsu Rocky / Toyota Raize spesifikasi Indonesia - enjin 1.2 liter NA, 6 varian & kit badan GR!

Menjelang pelancaran model Perodua D55L di Malaysia, negara jiran Indonesia nempaknya turut sibuk dengan perancangan yang sama bagi model kembar Daihatsu Rocky / Toyota Raize.Laporan daripada laman Autofun.id mengatakan bahawa kedua-dua model tersebut telahpun didaftarkan secara rasmi di dokumen rasmi Permendagri No. 1 Tahun 2021. Berikut adalah pendaftaran kedua-dua model berkenaan yang turut memperlihatkan maklumat lain.Pendaftaran Daihatsu RockyPendaftaran Toyota RaizeBerdasarkan dokumen Perm

Haris

Haris

Feb 15, 2021

Toyota Fortuner 2021 tak cukup garang? Pasanglah kit badan ZC!

Toyota Fortuner 2021 telah dilancarkan di Malaysia dan tempahan sudahpun dibuka. Jika anda salah sorang yang telah meletakkan deposit dan tak sabar ingin menggayakan Fortuner milik anda dengan lebih agresif- kami ada opsyen bodykit untuk anda.Direka oleh Brunei ZC Car Bodykit, kami berpendapat bahawa kit badan ini mempunyai seimbang diantara agresif dan juga ‘subtle’.Fasia depan yang cukup tampan ini telah diberi sentuhan lip depan dengan aksen merah ala Gazoo Racing, membuatkannya n

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Jan 7, 2021

Rendered: Perodua Bezza modified with GR Yaris kit, a pocket rocket sedan?

Known more for its fuel efficiency, it is hard to imagine the Perodua Bezza as a performance car. However, photo chopper Theophilus Chin seems to think otherwise with his rendering of a Perodua Bezza fitted with kits from the Toyota GR Yaris.In continuation of renderings of the Perodua GR Axia and the Perodua GR D55L, here is the Perodua GR Bezza. The Perodua Bezza has been around since 2016 and received a very recent facelift in early 2020. Fresh from the factory, the Perodua Bezza produces a m

Arif

Arif

Dec 27, 2020

Bunyi Toyota Corolla Cross hampeh? HKS ada kit ekzos ‘sedap’ untuk anda!

Dengan beransurnya teknologi kereta elektrik (EV) dan denda untuk ekzos bising di Malaysia, nampaknya dunia automotif kini cenderung ke arah sesuatu yang lebih senyap. Apapun, tuner HKS dari Jepun ingin perbetulkan ajaran ‘sesat’ ini dengan perkenalkan kit ekzos untuk Toyota Corolla Cross.Kejap. HKS???Jenama tuner terkemuka, HKS, terkenal dengan pelbagai projek kereta yang hebat. Salah satunya ialah projek enjin Nissan Skyline GT-R R32 yang dinaik taraf untuk menghasilkan 600 PS teta

Faisal

Faisal

Mar 17, 2021

Gaya Toyota Corolla Cross nampak biasa je? Masuklah kit badan Tithum, baru nampak garang!

Semalam, UMW Toyota telah melancarkan SUV baru mereka, Toyota Corolla Cross. Dengan ini, terdapat tiga barisan SUV Toyota yang dijual di Malaysia dengan saiz dan jurang harga berbeza, menggantikan ketiadaan C-HR (walaupun harganya lebih mahal).Juga baca: Toyota Corolla Cross 2021 dilancarkan - 139 PS, 1.8L, TSS, harga bermula RM 124k!Jika ada belum baca rebiu daripada kami, Corolla Cross ini mempunyai reka bentuk yang agak selamat dan bosan berbanding pesaingnya Honda HR-V dan Proton X50, walaup

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Mar 27, 2021

Is your Toyota Hilux too tame? Mod it with this Modellista kit, available in Malaysia

Owners of the Toyota Hilux who feel their pick-up truck is a little too humdrum can now look towards Modellistas latest kit - which is now available in Malaysia!The multi-piece kit is relatively simple - up front, the touches include a set of fog lamp garnishes, a front spoiler, and a grille garnish. Along the sides, its beefed-up by a set of gloss-black overfenders, new wheels, and striping. The back looks pretty untouched, and like most other Modellista kit, no performance modifications were i

Sanjay

Sanjay

Apr 14, 2021

Make your Toyota RAV4 stand out with this Modellista Aero Kit in Malaysia!

The 2020 Toyota RAV4 had finally made it to Malaysia back in June. Despite its hefty price, we think that the fifth-generation's rugged look matches its friendly soft-roader capabilities.However, if you think it’s not rugged enough, there are aero kits available courtesy of Toyota’s customising arm, Modellista. According to Wing Hin Motorsports on their Facebook page, you can check out this Modellista RAV4 at their Toyota 4S showroom in Balakong, Selangor.The Modellista

CY Foong

CY Foong

Jul 13, 2020

Take note Malaysian buyers: HKS has an exhaust kit for the Toyota Corolla Cross!

In a world thats increasingly quiet - advent of electric vehicles (EVs) and fines for loud exhausts in Malaysia, as examples - Japanese tuner HKS attempts to set the world straight again with their exhaust kit for the Toyota Corolla Cross.Wait, THE HKS?Yes, the real-deal HKS - purveyors of many cool cars and projects over the years, including updating the R32 Nissan Skyline GT-Rs RB26DETT mill to produce 600 PS yet still return a claimed fuel efficiency figure of 5 litres/100 km. Also read: HKS

Sanjay

Sanjay

Mar 15, 2021

Perodua D55L akan jadi model Perodua pertama dengan kit Modellista?

Perodua D55LPasaran SUV akan menjadi semakin hangat apabila Perodua D55L dijangka akan hadir pada tahun 2021. Walaupun masih dalam pembangunan, hype untuk Perodua D55L sedang membara apatah lagi model asasnya boleh disesuaikan dengan kit badan Modellista!Modellista adalah syarikat modifikasi yang terkenal dengan model-model Toyota. Selain daripada Daihatsu Rocky dan Toyota Raize (kembar Perodua D55L), kit Modellista sudah banyak menaikkan imej garang pada Toyota Alphard, Toyota Vellfire dan juga

Haris

Haris

Dec 11, 2020

If the 2021 Toyota Yaris looks too tame for you, Drive68 will aggressive-fy it for you

The 2021 Toyota Yaris facelift is now available for booking, soon the friendly-looking Toyota Yaris will be replaced by a more aggressive look. But some might still find it not aggressive enough. So, Drive68 has come up with a new body kit to remedy that.Drive68 is part of TERstudio, one of Thailand’s most popular body kit designers.Not many changes were made to the Yaris as the new bumper already made the car look little more aggressive than the previous version.The Drive68 kit adds a new

Jerrica

Jerrica

Nov 3, 2020

Toyota Raize 'GR Sport' for Indonesia - is this the GearUp kit for the Perodua D55L?

As the 2021 Perodua D55Ls base car (Toyota Raize/Daihatsu Rocky) heads to Indonesia, something juicy has emerged - looks like there will be a Toyota Raize GR Sport after all!Yes, you read that right. According to Indonesian media with these patent images, the Indonesian-specs Raize will get the famed Gazoo Racing treatment, which includes a bodykit and some decorative stickers.Historically, GR Sport variants feature a host of cosmetic and chassis improvements (encompassing more than whats shown

Sanjay

Sanjay

Feb 15, 2021

Mitsubishi Xpander dengan kit badan Tithum, lawa baq hang!

Mitsubishi Xpander 2020 yang baru sahaja dilancarkan pada bulan lepas telahpun mendapat tempahan melebihi 2,000 unit. Ia adalah pesaing baru kepada Honda BR-V dan Toyota Rush dengan harga yang menarik – RM 91,368.75 tanpa SST.Muka depan dengan tema ‘Dynamic Shield’ ini membuatkan Xpander nampak futuristik dan macam Robocop! Malah kami sendiri rasakan ia mungkin sedikit keterlaluan bagi sesetengah orang yang dah biasa dengan rupa kontemporari seperti Honda BR-V.Bagi mana yang in

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Nov 23, 2020

Adakah Honda City hatchback 2021 lebih cantik dengan kit Modulo?

Honda City HatchbackHonda City hatchback baru sahaja melakukan debut global di Thailand. Ia menerima sambutan yang berbeza-beza dari pelbagai lapisan masyarakat. Secara asasnya, ia merupakan sebuah Honda City yang selalu kita lihat dengan pilihan hatchback.Jika Honda City hatchback standard tidak mengujakan anda, mungkin kit badan Modulo akan mengubah persepsi anda. Hadir dengan bumper depan dan belakang, skirting sisi dan rim 15 inci, kit badan Modulo ini direka khas untuk meningkatkan tarikan

Haris

Haris

Nov 27, 2020

Kit badan AmotriZ V.1 untuk Nissan Almera 2020 – ada aura GT-R R35!

Reka bentuk Nissan Almera 2020 ini sememangnya cantik berbanding generasi sebelumnya. Tiada lagi bentuk yang terlalu bulat serta tampak sedikit pelik. Tengok lah fasia depan tu, memang ada ‘feel’ Nissan GT-R R35 sikit, kan?Dengan rupa yang hensem sebegini, tak susah nak tambah sedikit gaya agresif pada Cik Mera kita ni. AmotriZ, sebuah syarikat pakar kit badan di Thailand ada sebuah kit yang diberi nama AmotriZ V.1 khas untuk Almera 2020.Berbanding kit badan LUMGA dari syarikat yang

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Nov 4, 2020

Is the Toyota Avanza a Toyota or a Daihatsu?

We all know the Toyota Avanza. The strangely proportioned 7-seater MPV that has the ground clearance of an SUV. While opinions are split between the car’s look, there was no denying that it was a helpful workhorse whether you’re ferrying workers or family around. Those on the elderly side also love the height clearance as it means easier ingress and egress! If you’re a very observant person, you would notice that according to the Avanza’s VIN plate, th

Jerrica

Jerrica

Dec 18, 2019

The Toyota C-HR GR Sport gets Gazoo-ed, comes with 6MT!

Gazoo Racing expands their portfolio yet again with the unveiling of the Toyota C-HR GR Sport. But bad news enthusiasts, because this car is only available in JDM-spec variant and only sold in Japan. The GR Sport version of the funky crossover is based off the recently updated version of the C-HR.So the C-HR GR Sport gets mechanical revisions of a new centre brace to boost body rigidity, muscled up coil springs, shock absorbers and stabilisers along with a modified steering feel for better

Jerrica

Jerrica

Oct 21, 2019

Aksesori Gear Up untuk Perodua Ativa 2021, kasi tambah kit nampak lagi garang!

Perodua Ativa 2021 sudahpun dilancarkan secara rasmi dengan pakej, kelengkapan, dan harga yang amat menarik. Tetapi bagaimana jika anda rasa rupa standard Ativa ini macam kureng agresif? Jangan risau, Perodua ada menawarkan aksesori Gear Up untuk SUV cilik ini.Harga Ativa bermula dari RM 61,500 dan aksesori Gear Up ditawarkan untuk ketiga-tiga varian. Aksesori ini termasuklah kit badan spesel yang membuatkan Ativa nampak sporty berbanding kereta lain jalan raya, termasuklah Raja Jalan itu sendir

Zamil Syaheer

Zamil Syaheer

Mar 3, 2021