Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic?

Faisal · Jan 29, 2021 04:30 PM

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 01

Macam bermimpi kan? Sememangnya inilah hakikatnya – Honda Integra baru akan tiba pada akhir tahun 2021! Tetapi, ia bukanlah seperti apa yang anda sangkakan. Sebenarnya, nama ini bakal digunakan oleh Honda Civic baru di China nanti.

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 02

Honda Integra DC5 adalah kereta keghairahan ramai tetapi nama ini tidak disambung sejak tahun 2006

Dengan pasaran yang besar di sana, agak kebiasaan bagi syarikat pengeluar untuk berusaha secara bersama. Mengenai Honda China, mereka mempunyai 2 rakan kongsi – Honda Guangqi (GAC) dan Honda Dongfeng. Kedua-dua syarikat ini menjual model yang sama tetapi dengan nama yang agak berbeza.

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 03

Dokumen yang menjelaskan pelaburan Honda GAC

Menurut sumber media di China, Honda GAC sedang giat mempertingkatkan kilang mereka dengan menyediakan peralatan kimpalan laser untuk pemasangan Honda Civic generasi seterusnya.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 01

Prototaip Honda Civic generasi yang akan datang

Maka itu, nama "Integra" berkemungkinan akan kembali semula. Honda Dongfeng pula dikhabarkan menggunakan nama “Civic” seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda, gerakan ini bukanlah sesuatu yang baru buat syarikat Honda di China. Sebagai contoh, Honda Dongfeng memasarkan Accord seperti yang sedia ada, manakala Honda GAC memasarkannya sebagai “Inspire”.

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 02

Perincian mengenai Honda CIvic generasi ke-11 masih belum dapat dipastikan tetapi berdasarkan prototaip yang diperlihatkan pada November yang lalu, ia nampak lebih menerujakan.

Honda Integra bakal kembali pada akhir 2021! - tapi sebagai Civic? 03

Pada masa yang sama, dikhabarkan bahawa ia bakal menerima struktur casis yang lebih mantap dan teknologi keseluruhan yang lebih baik.

Kembali ke tanah air, Honda Civic 2021 pernah dilihat dalam keadaan penyamaran di Thailand. Namun begitu, ketibaannya di pasaran Malaysia dijangka pada tahun hadapan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

Perbincangang Trending

Komen

Up to 20% higher than average trade-in price

2021 Honda Civic International Version

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru