Honda Odyssey 2021: Kini dengan brek parkir elektronik (EPB) dan pintu gelangsar dengan kawalan isyarat

Faisal · Sep 2, 2020 03:47 PM

Honda Odyssey 2021: Kini dengan brek parkir elektronik (EPB) dan pintu gelangsar dengan kawalan isyarat 01

Honda Motor Jepun telah merasmikan Honda Odyssey 2021. MPV ini menerima beberapa pembaharuan termasuk pintu gelangsar yang dikawal dengan isyarat tangan dan skrin sesentuh infotainment bersaiz 10 inci.

Pada bahagian luar, Honda Odyssey 2021 didatangkan dengan gril hadapan yang mempunyai jalur krom yang halus untuk rupa paras yang lebih bergaya dan anggun.

Honda Odyssey 2021: Kini dengan brek parkir elektronik (EPB) dan pintu gelangsar dengan kawalan isyarat 02

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pada bahagian kabin, paparan skrin sesentuh untuk infotainment telah dipertingkatkan kepada saiz 10 inci. Pada masa yang sama, posisi skrin telah ditukar kepada jenis berdiri untuk mengikuti trend semasa. Honda juga memberikan sentuhan warna coklat untuk menaikkan suasana pada kabin ini.

Pembaharuan yang paling unik pada Honda Odyssey ialah pada pintu gelangsar yang boleh dikawal dengan isyarat tangan dan sistem kunci terus. Untuk membuka pintu sisi, penumpang hanya perlu membuat isyarat seperti menggerakkan tangan.

Honda Odyssey 2021: Kini dengan brek parkir elektronik (EPB) dan pintu gelangsar dengan kawalan isyarat 01

Honda juga membuat debut untuk sistem kunci terus. Ia berfungsi dengan mengunci pintu gelangsar secara automatik selepas sahaja ia ditutup.

Selain itu, Honda juga menggantikan brek parkir di bahagian kaki kepada Electronic Parking Brake (EPB). Pemandu kini hanya perlu menekan butang berbanding menekan pedal di kaki.

Honda akan mengeluarkan lebih perincian mengenai Honda Odyssey facelift dalam masa yang terdekat. Ikuti laman kami untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai Honda Odyssey 2021.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Faisal

Penulis

Beliau berlatar belakangkan kejuruteraan mekanikal dan mempunyai minat yang mendalam terhadap kereta sejak dipaksa untuk membaca buku (permotoran). Disebabkan itu, beliau ada titik lembut untuk setiap kereta. Walaupun meminati pemanduan yang rancak, gaya pemanduan beliau yang sebenar hanyalah santai kerana sudah dimanja oleh Lexus.

Komen

tradeInTool.upto20

2018 Honda Odyssey 2.4 EXV

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru