Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan

Mersita · Jun 5, 2020 10:15 AM

Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan 01

Hyundai Motor telah melancarkan Hyundai Santa Fe 2021 yang baharu untuk tatapan dunia. SUV rekaan sporty tersebut jelas menunjukkan dedikasi Hyundai dalam memperbaharui penampilan mereka, terutamanya bahagian lampu kereta selepas pelancaran Hyundai Sonata dan Hyundai Elantra.

Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan 02

Pada bahagian hadapan, Santa Fe kini menampilkan gril yang mendominasi hampir keseluruhan muka SUV tersebut. Grilnya yang berbentuk berlian adalah salah satu ciri yang boleh dibanggakan, tetapi elemen yang paling menarik perhatian ramai adalah lampunya yang serba moden. Lampu hadapan kereta ini tersulam rapi dengan grilnya, hampir memberi efek ‘mata sepet’ yang unik lagi moden pada kereta ini.

Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan 03

Seperti yang dipaparkan sebelum ini, Santa Fe akan menonjolkan bentuk daytime running lights (DRL) yang baharu, hampir sama rupanya dengan lampu hadapan Thor hammer pada sebuah jenama kereta Sweden. Pendapat kami pula? Bentuknya seperti keris.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dari bahagian sisi pula, pereka di Hyundai telah menaikkan lagi lengkungan roda bagi menonjolkan tayar 20 inci bergaya SUV ini. Rodanya melengkapkan penampilan keseluruhan bahagian sisi kereta ini dengan rim 7 jejari yang mengagumkan.

Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan 01

Walaupun ini hanyalah satu facelift, Hyundai telah mereka semula SUV ini secara menyeluruh untuk menyesuaikannya dengan powertrain hibrid baru yang lain. Walaupun inilah fokusnya, Hyundai berjaya meluaskan lagi bahagian dalaman Santa Fe ini berbanding sebelum ia di-facelift.

Oleh itu, Santa Fe baharu ini menjanjikan keselesaan dan kemudahan bagi pengguna jika dibandingkan dengan model sebelumnya. Hyundai juga telah memastikan yang semua butang-butang fungsi disusun secara ergonomik bagi keselesaan semua yang menaiki kenderaan ini.

Hyundai Santa Fe 2021 baharu, lampu jadi tumpuan 02

Selain itu, Santa Fe baharu ini juga didatangkan dengan gear shift shift-by-wire baharu yang dibolehpakai dengan enjin hibrid yang dipadatkan dalam keluaran ini. Tetapi, kami juga tidak menyangkal yang ia akan didatangkan lagi dengan opsyen enjin petrol dan diesel.

Ciri-ciri lain yang baru pada konsolnya juga termasuklah pemilih Terrain Mode baharu yang membolehkan pemandu untuk mengoptimasikan sepenuhnya tetapan HTRAC All-Wheel-Drive (AWD) berserta paparan skrin sentuh bersaiz 10.25 inci.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mersita

Penulis

Gemarkan kereta tinggi atau wagon, yang setakat ini masih lagi dalam igauan. Memilih Kenari terpakai sebagai kereta pertama, sukakan pemanduannya yang menyeronokkan dengan ruang dalaman yang luas. Mementingkan praktikaliti dan kepuasan sanubari dalam pemilihan kereta.

Komen

tradeInTool.upto20

2019 Hyundai Santa Fe 2.4 Executive

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru