Spyshot: Facelift kedua untuk Honda Odyssey, akan tiba di Malaysia pada 2021?

Zamil Syaheer · Jun 6, 2020 04:34 PM

Spyshot: Facelift kedua untuk Honda Odyssey, akan tiba di Malaysia pada 2021? 01

Nampaknya Honda Odyssey bakal mendapat facelift kedua, berdasarkan spyshot yang tular di internet.

Spyshot: Facelift kedua untuk Honda Odyssey, akan tiba di Malaysia pada 2021? 02

Menurut sumber yang dipercayai, Odyssey yang baharu itu telah dilihat di negara asalnya, dan akan datang dengan rupa depan yang lebih bergaya. Penyamaran di bahagian belakang juga menunjukkan bahawa MPV ini akan menerima beberapa kemas kini juga.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Spyshot: Facelift kedua untuk Honda Odyssey, akan tiba di Malaysia pada 2021? 01

Tambahan pula, sumber kami juga ada mengatakan yang Honda mungkin akan memperkenalkan model facelift ini di Jepun seawal bulan Oktober.

Spyshot: Facelift kedua untuk Honda Odyssey, akan tiba di Malaysia pada 2021? 02

Generasi terkini Honda Odyssey yang dijual di Malaysia.

Pada tahun 2017, Honda telah memberikan memberi sedikit kemas kini di mana MPV tujuh tempat duduk ini menerima rupa depan dan belakang yang baru. Pada masa yang sama, model ini telah mendapat Honda Sensing ADAS.

Walaupun dilengkapi dengan Honda Sensing, Odyssey ini tiada Low Speed Follow (LSF) kerana brek parkirnya terletak di bahagian bawah disebelah pedal brek. Buat masa sekarang, kita hanya boleh menunggu dan lihat samaada facelift yang baru ini akan datang dengan fungsi tersebut.

Kembali ke Malaysia pula, Honda Malaysia ada menjual Odyssey yang datang dengan Honda Sensing pada tahun 2018 dengan harga permulaan RM 258,896. Jika Honda ada perancangan untuk membawa masuk Odyssey facelift ini ke Malaysia, kami jangkakan ia akan dilancarkan pada tahun 2021.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zamil Syaheer

Editor

More than 10 years experience, specialising in Motorsports, Advanced Driving, Event Management & Creative Design. He enjoys driving (drifting, actually) anything RWD with a proper LSD over the limit. Versatility is his motto and mantra.

Komen

tradeInTool.upto20

2018 Honda Odyssey 2.4 EXV

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru