Nissan bakal lancar logo Nissan baru di Malaysia bersama-sama dengan Nissan Almera Turbo?

Haris · Sep 2, 2020 10:30 AM

Nissan bakal lancar logo Nissan baru di Malaysia bersama-sama dengan Nissan Almera Turbo? 01

Logo Nissan yang lama sangat dikenali di seluruh dunia. Logo lama tersebut menggunakan rekaan 3D untuk memberikan kesan timbul supaya tampak sama apabila kita melihat kereta dengan logo tersebut.

Untuk logo Nissan terbaru ini, Nissan menggunakan rekaan yang rata dan minimalis, sesuai dengan zaman 2020. Logo tersebut menampilkan perkataan Nissan di antara separa bulatan, sama sahaja dengan logo lama namun tanpa kesan 3D.

Nissan bakal lancar logo Nissan baru di Malaysia bersama-sama dengan Nissan Almera Turbo? 02

Nissan telah melancarkan logo baru pada bulan Julai 2020. ketika pelancaran 2020 Nissan Ariya. Logo baru ini akan digunakan pada model-model Nissan terbaru selepas 2020  Nissan Ariya ini. Ura-ura mengatakan, Nissan Malaysia akan melancarkan logo baru ini bersama-sama dengan pelancaran Nissan Almera Turbo.

Nissan bakal lancar logo Nissan baru di Malaysia bersama-sama dengan Nissan Almera Turbo? 03

Nissan Almera Turbo bakal dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi. Namun begitu, logo baru Nissan tidak diletakkan pada Nissan Almera Turbo ini disebabkan model tersebut telah dikeluarkan sebelum 2020 Nissan Ariya.

Yang pasti, jika Nissan Almera diberikan facelift selepas ini, logo terbaru itu akan digunakan pada model facelift akan datang. Cantik?

Komen

Up to 20% higher than average trade-in price

2018 Nissan Almera 1.5L E AT

Upgrade

Add your car

Service powered by carsome

Berita Terkini

    Cek Lebih

    Model Terbaru